Even voorstellen…

_BT Clear

Wist u dat we in Assen vier Buurtteams hebben, verspreid over de negen wijken en de buitengebieden? Deze Buurtteams staan kosteloos voor u klaar als u advies, zorg of ondersteuning nodig heeft. Bij de Buurtteams kunt u met al uw vragen en ideeën terecht op het gebied van wonen, leven, werken, opgroeien, financiën en actief meedoen.

Onze Buurtteams

Soms zit u met een vraag waar u zelf niet uit komt. Dan is het fijn om te weten dat u terecht kunt bij het Buurtteam in uw wijk. Wij kunnen u helpen met vragen over bijvoorbeeld:

  • Ouder worden en de ongemakken die hierbij komen kijken
  • Hoe om te gaan met een verlies
  • Werk, inkomen & financiële administratie
  • Eenzaamheid
  • Vrijwilligerswerk & mantelzorg
  • Scheiding & relatieproblemen
  • Opgroeien & opvoeden

Onze Buurtteams kijken samen met u naar wat u nodig heeft om uw vraag op te lossen. Wij vertellen u waar u terecht kunt met uw vraag en verwijzen u door als dat nodig is. Daarnaast kijken we ook naar wat u zelf kunt. U kunt namelijk meer dan u denkt. Mocht dit nodig zijn, dan kunnen wij u kortdurend begeleiden om u weer op weg te helpen.

Samen staan we sterk

Om u zo goed mogelijk te helpen, werken wij veel samen met andere partijen, zoals aanbieders van jeugdhulp en zorg, woningbouwverenigingen, politie en gemeente. Wij brengen u altijd in contact met een partij die u begrijpt en verder helpt. Zo zetten we samen uw belang voorop.

Elkaar helpen

De Buurtteams zijn er niet alleen voor het beantwoorden van uw (hulp)vragen. Ook voor activiteiten in de wijk en het ontmoeten van andere bewoners kunt u bij ons terecht. Dat kunnen vragen zijn als:

  • Hoe organiseer ik een buurtfeest? Waar moet ik beginnen?
  • Zou ik eens met andere buurtbewoners kunnen praten over overlast in de buurt?
  • Bij wie moet ik zijn met ideeën over hoe we samen de buurt kunnen verbeteren?

Bij het beantwoorden van deze vragen, kijken wij altijd hoe u elkaar als buurtbewoners kunt helpen. Vaak kunt u iets voor een buurtgenoot betekenen, of andersom. Wij bieden u ondersteuning, zodat u zelf met activiteiten in de wijk aan de slag kunt gaan. Ook kunnen wij u in contact brengen met andere buurtbewoners. Onze deur staat open voor iedereen in de wijk.

Mijn tuin, mijn trots

Geert, 70 jaar, is weduwnaar en mist iemand om mee te praten
“Een tijdje geleden is mijn vrouw heel plotseling overleden. We deden altijd alles samen en ik mis het om met iemand te kunnen praten over van alles en nog wat. Daarom heb ik aangeklopt bij het buurtcentrum van Vaart Welzijn. Daar kwam ik in contact met Lucas, een hele leuke vent. We bleken veel dezelfde interesses te hebben. Ik houd erg van tuinieren en Lucas heeft een grote tuin. Regelmatig help ik hem daarmee. Een beetje schoffelen en plantjes poten, dat mag ik graag doen. Maar we doen ook andere dingen samen: samen biljarten en koffie drinken. Lucas is echt mijn maatje geworden.”

Lucas, 62 jaar, heeft een beroerte gehad en kan zijn tuin niet meer zelf bijhouden
“Mijn tuin is mijn trots. Coniferen, hortensia’s, lavendel, vlinderstruiken: als je een tuinliefhebber bent, kun je in mien toene je hart ophalen. Ik hield er altijd erg van om in mijn tuin te werken, maar een jaar geleden heb ik een beroerte gehad. Het herstel gaat goed, maar het lukt mij niet meer om de tuin zelf bij te houden. In het buurtcentrum heb ik Geert ontmoet. Een grote tuinliefhebber, net als ik. Geert komt regelmatig langs om mijn tuin bij te houden. En we kunnen goed met elkaar praten, ook heel belangrijk.”

Hoe helpt het Buurtteam mij met mijn vraag?

Bas de Leeuw, teamleider Buurtteam Kloosterveen, Marsdijk en buitengebieden
“Bij het Buurtteam heeft u te maken met één vaste medewerker die samen met u bekijkt wat u nodig heeft en u helpt bij het vinden van antwoorden. Wij nemen alle tijd om uw vraag te bespreken. Vanuit daar wordt bekeken wat u zelf kan en waar u ondersteuning bij nodig heeft. We gaan altijd uit van wat u zelf kunt en waar u goed in bent. We maken afspraken wie wat doet en of er andere organisaties betrokken zijn of moeten worden. Daarna houden we regelmatig contact om te zien hoe het met u gaat. Ons uitgangspunt is dat iedereen zo lang mogelijk alles zelf kan blijven doen en regelen.”

Spreekuren bij u in de wijk


Heeft u ondersteuning nodig? Of wilt u komen kennismaken? Loop dan eens binnen bij één van de spreekuren in uw wijk. Een afspraak maken is niet nodig.

Lukt het u niet om langs te komen? Dan komt één van onze medewerkers graag bij u thuis. Via ons telefoonnummer (088) 030 51 60 of via ons e-mailadres [email protected] kunt u een afspraak maken.

Hoofdkantoor Assen
Iedere werkdag van 10.00 tot 12.30 uur
Apollopad 5

Assen Oost, Baggelhuizen & Centrum
Iedere dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
De Werkwereld, Brunelstraat 77

Kloosterveen, Marsdijk & buitengebieden
Iedere woensdag van 9.30 tot 10.30 uur
Wijkgebouw De Dissel, Kleuvenstee 2-4

Iedere woensdag van 13.30 tot 15.00 uur
MFA Kloosterveste, Vesteplein 5

Noorderpark, Peelo
Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
De Componist, Paganinilaan 15

Iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
’t Markehuus, Scharmbarg 35

Iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
BIC, Troelstralaan

Lariks – Pittelo
Iedere maandag en woensdag van 09.00 tot 11.00 uur
Het Rode Kruis gebouw, Delft 73

Iedere dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur
MFA Pittelo, Amstelstraat 14

Iedere woensdag van 13.30 tot 15.00
BIC, Linthorst Homanstraat 13

Buurtteam Assen Oost, Baggelhuizen, Centrum

Buurtteam Kloosterveen, Marsdijk en buitengebieden

Buurtteam Lariks & Pittelo

Buurtteam Noorderpark & Peelo

_BT Clear

_BT Clear