Jeugd in Assen

_BT Clear

Wat is jeugdwerk?

Het jeugdwerk van Vaart Welzijn biedt hulp en ondersteuning aan alle jongeren in Assen. Ook kunnen onze jeugdwerkers jou helpen bij het organiseren van activiteiten en het opzetten van voorzieningen. Wat heb jij nodig en hoe kunnen wij jou helpen?

Over het jeugdwerk

Bas de Leeuw, teamleider Buurtteam Kloosterveen, Marsdijk en buitengebieden: “De rol van de jeugdwerker is vergelijkbaar met die van de ANWB. Eerst kijken we waar je mee zit en waar je hulp bij nodig hebt. Dan bepalen we of wij je kunnen helpen of we je beter kunnen doorverwijzen naar een andere organisatie. Wij brengen je dan met deze organisatie in contact.”

“De rol van de jeugdwerker is vergelijkbaar met die van de ANWB”

Met welke vragen kun je bij Vaart Welzijn terecht?

Zit je ergens mee en zie je geen uitweg? Heb je hulp en ondersteuning nodig? Je kunt bijvoorbeeld met de volgende vragen bij onze jeugdwerkers terecht:

  • Word je gepest?
  • Heb je problemen thuis?
  • Heb je ruzie met je vrienden?
  • Ben je verliefd maar is het niet wederzijds?
  • Is een familielid overleden?

Maar ook:

  • Wil je een feest organiseren maar weet je niet hoe?
  • Heb je een leuke activiteit bedacht en heb je hier hulp bij nodig?

SWAG

SWAG (Samen Werken Aan Grip (op je eigen leven)) is een project vanuit Vaart Welzijn ter ondersteuning van jongeren op school, thuis en in de wijk. Het is een samenwerkingsverband met, voor en door jongeren, waarbij de mening van iedere jongere serieus wordt genomen. De basis voor SWAG zijn dan ook de jongeren zelf. Zo zijn er SWAG-jongerenteams samengesteld, waar leeftijdsgenoten terecht kunnen met vragen en ideeën. Soms is het makkelijker en relaxter om iets met een leeftijdsgenoot te bespreken dan met een volwassene. Het SWAG-jongerenteam wordt getraind en ondersteund door professionals. Wil jij informatie & advies, ervaringen uitwisselen met leeftijdsgenoten of een activiteit organiseren? Kom dan naar onze inloopavond! Vanaf 12 april iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.00 in het hoofdkantoor van Vaart Welzijn aan het Apollopad 5 en overdag aan het CS Vincent van Gogh Salland.

Thema-avonden

Vanaf april organiseert Vaart Welzijn iedere maand thema-avonden voor jongeren, waarop steeds andere thema’s worden uitgelicht zoals social media, pesten of verliefd zijn. Kom ook langs op 12 mei en 16 juni van 19.30 tot 21.30 uur in het hoofdkantoor van Vaart Welzijn, Apollopad 5.

Ik ga weer met plezier naar school

Sem (14 jaar), werd gepest op school:
“Ze riepen me na en sleurden me van mijn fiets. Vaak kwam ik huilend thuis. Maarten heeft me tips gegeven hoe we samen het pesten kunnen stoppen, bijvoorbeeld door contact te zoeken met mijn leraar en hij gaf me tips hoe ik het beste met de pestkoppen om kan gaan. Ik ga nu met een stuk meer plezier naar school.”

Maarten (26 jaar), leerde Sem hoe hij zich sterk kon maken tegen pesten:
“Toen ik Sem leerde kennen, was hij erg bang en onzeker. Logisch, want dat is wat pesten met je doet. Samen hebben we gekeken naar oplossingen: hoe kunnen we het pesten laten stoppen? Hoe kan Sem met het pesten omgaan? Ik merk dat Sem een stuk weerbaarder is geworden en het pesten is nu gestopt.”

ACTIVITEITENKALENDER

ZO 14 MEI

Rolstoelclinic
Deze clinic wordt gegeven door Esther Vergeer, de beste rolstoeltennisster aller tijden. Van 13.00 tot en met 15.00 uur bij ATV de Hertenkamp. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.atvdehertenkamp.nl.

DI 16 MEI T/M VRIJ 19 MEI

Avond4daagse
Het is weer tijd voor de Avond4daagse van Assen, met dit jaar als thema het Wilde Westen. Leef je uit en kom ook gezellig meelopen! Voor meer informatie kun je kijken op www.avondvierdaagse-assen.nl

ZO 21 MEI

Asserstadsloop
Als hardloper kun je tijdens de Asserstadsloop kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer. Naast de wedstrijd voor de individuele lopers is er ook een bedrijvenloop, een oberrun (rennen met een vol dienblad) en een kidsrun. Het parcours voert door de binnenstad en door het Asserbos. Wil jij ook meedoen? Kijk dan op www.assenruns.com/asserstadsloop.

ZA 10 JUNI

Landelijke BeeBall dag
Op deze dag kunnen BeeBall teams uit het noorden tegen elkaar strijden. Maar plezier maken staat natuurlijk voorop! De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Wil je meer informatie? Neem dan contact op via
[email protected] of kijk op website www.thepioneers.nl.

MA 21 T/M VRIJ 25 AUGUSTUS

Summerbreak 2017
De Summerbreak is een gratis sport- en spelweek voor alle (jonge) inwoners van Assen die houden van vakantieactiviteiten zoals zwemmen, klimmen en klauteren, springen op springkussens en nog veel meer. De Summerbreak is elk jaar weer een groot succes! Meer informatie volgt gauw op www.assenbeweegt.nl/summerbreak.

_BT Clear

_BT Clear