Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


_BT Clear

Zorg voor Gorkum
lijst 11

_BT Clear

“Verbinding begint met overzicht vanaf de overkant”, Hans van Mourik, lijsttrekker Zorg voor Gorkum

_BT Clear

Zorg voor Gorkum met lef

De nieuwe lokale partij in Gorinchem heet ‘Zorg Voor Gorkum’. Najaar 2021 is de partij opgericht door Rudolph van den Hoven en Hans van Mourik. Allebei bekend in Gorinchem, beide ondernemers en Van Mourik is ook het actieve raadslid in de huidige gemeenteraad. Een elftal van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem is gevormd.

_BT Clear

standpunten

  • We willen niet eindigen in Gorinchem met een tunnelvisie over mobiliteit. ZVG begint met een tunnelvisie. Willen we mobiliteit in de stad behouden of verbeteren, dan moet de komende jaren resoluut het roer om. Gorinchem is omsloten of wordt doorkruist door twee snelwegen en meerdere waterwegen. Gorinchem heeft omdenkers nodig die bereid zijn ‘out of the box’ te denken. Verbetering van het leefklimaat in ‘De Compacte Stad’ niet merkbaar doorsneden door een snel- of waterweg.
  • De opgedane frustratie van de coronamaatregelen mag tot een ontlading van vreugde komen door de cultuursector en horeca straks maximaal te ondersteunen.
  • Zorg voor maatschappij en samenleving met respect en fatsoen. Wij vinden dat je fatsoenlijk met elkaar dient om te gaan.
  • Wij haken aan op het manifest ‘Waardig Ouder Worden 2.0’. Voor mensen met een handicap en/of lichte beperking fysiek of mentaal ligt voor ZVG de nadruk op het benutten van de mogelijkheden. ZVG wil een inclusief beleid met aandacht voor LHBTI-personen.
  • Gorinchem heeft een ziekenhuis dat tot de top van Nederland behoort. De plannen om de Spoedeisende Hulp/IC te sluiten, is wat ons betreft onbespreekbaar.

Belangrijke speerpunten van ZVG:

Wij handelen en zetten ons in volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden. Inwoners staan centraal in een inclusieve samenleving, contact met de regio en landelijke overheid. Landelijke partijen hadden in de verkiezingsprogramma’s weinig actie staan betreffende oplossingen van de gevolgen van de pandemie. Onze mening: dit moet lokaal echt anders.

Gorinchem moet met het predicaat ‘mooiste vestingstad’ vooral een levendige en leefbare stad blijven

Het gemeentebestuur heeft de afgelopen coronaperiode veel energie gestoken in de samenleving. We moeten de komende vier jaar van een passieve houding naar een proactieve houding en in dialoog met elkaar. Niemand hoeft aan de zijlijn te staan. Naast rechten ook plichten. Een deel doet veel, terwijl een ander deel nauwelijks meedoet in de maatschappij. Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk bij ZVG ligt op de veerkracht, preventie, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen, besmetting of ziekte zelf. Inwoners van Gorinchem moeten weer regie kunnen nemen over eigen gezondheid.

Cultuur als levenselixer

Evenementen, culturele uitingen en lokale gebruiken - zoals viering van het carnaval en intocht van Sinterklaas - welke het geestelijk welzijn van Gorcumers een boost kunnen geven, worden door ZVG op alle vlakken gestimuleerd.

Milieu bijdrage begint bij het individu zelf

Sterk op onze agenda staat: geen zonneweides aanleggen en groen opofferen tot daken van bedrijfsgebouwen vol liggen. Opwekken dicht bij de verbruiker mag ook bij de buren van de verbruiker. Energie leveren voor eigen gebruik heeft onze belangstelling. Ons verkiezingsprogramma bevat voorstellen waarbij educatie, bewustwording en vindingrijkheid een belangrijke rol gaan spelen.

Kijken met humor naar serieuze onderwerpen

Wij nemen alle problemen serieus en zullen zeker niet alles weglachen. Maar de problemen te lijf gaan met lol en plezier werkt beter dan elkaar voortdurend de maat nemen op elkaars tekortkomingen. Dat werkt vaak contraproductief met nul als resultaat.

Waarin onderscheidt ZVG van andere partijen?

Lef, Humor en Relativeringsvermogen waarmee wij de verbinding zoeken met partijen en inwoners in Gorinchem. De diversiteit aan kandidaten op de lijst zorgt voor een bont gezelschap. Maatschappelijke betrokkenheid van de kandidaten is de mix van unieke en inspirerende ideeën. Streven naar duurzaamheid en uitdaging voor creatieve oplossingen spat er van af. Onze lijstsamenstelling is in evenwicht: verdeling vrouw/man plus aandachtsgebieden waar ieder afzonderlijk voor staat.

_BT Clear
_BT Clear