Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


_BT Clear

D66 Gorinchem
lijst 8

_BT Clear

De eerste 8 kandidaten van lijst 8. V.l.n.r.: Tom van der Meijden, Martijn Hassouna, Ruud Le Noble, Ilhan Tekir (lijsttrekker),
Meta Lemmen, Wendy Alba-Heijdenrijk, Gino Mion en Imrane el Mobarek

_BT Clear

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen

D66 Gorinchem streeft naar een stad waarin iedereen vrij is, maar waarin we niemand laten vallen. Een stad waarin iedere Gorcumer zichzelf kan zijn, zich kan ontwikkelen, eerlijke kansen krijgt en volop kan meedoen in de samenleving. Een stad waar Gorcumers zorgeloos kunnen wonen, werken en genieten. We willen een fijne stad doorgeven aan de volgende generaties. D66 Gorinchem streeft naar een veilig Gorinchem, waar persoonlijke vrijheid, gelijkwaardigheid en tolerantie belangrijke waarden zijn.

_BT Clear

standpunten

  • We bouwen de komende vier jaar meer dan 1.000 woningen erbij in Gorinchem.
  • We maken van Gorinchem een klimaatbewuste stad met behoud van groen en respect voor milieu, mens en dier.
  • Gorinchem blijft een onderwijsstad met voldoende mogelijkheden om jezelf te ontplooien.
  • We investeren in een eerlijke overheid en overbruggen de kloof tussen inwoners en overheid.
  • Wij staan pal voor individuele vrijheid om zichtbaar jezelf te zijn.
  • We willen een stad waar inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren.
  • We stimuleren inwoners van alle leeftijden tot een actieve, gezonde leefstijl.
  • Met een breder cultuuraanbod inspireren wij alle Gorcumers.
  • We investeren in een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en stimuleren lokaal ondernemerschap.
  • We verbeteren de bereikbaarheid door transport en mobiliteit slimmer te organiseren.

Fijn wonen en goed onderwijs

Goed onderwijs is de basis voor de toekomst. Iedere Gorcumer heeft van jongs af aan recht op goed onderwijs. D66 wil dat Gorinchem een onderwijsstad is met volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien en je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Wij willen dat Gorinchem een prettige stad is om te verblijven, waar bewoners zich veilig voelen. Een stad waar je je leven lang kunt wonen, dus met woningen voor iedere levensfase. Daarvoor moeten we de woningbouw versnellen en nieuwe manieren vinden om extra woonruimte te creëren. Bijvoorbeeld door meer kantoren te transformeren naar woningen. Ook vinden wij dat Gorinchem een bijdrage moet en kan leveren aan de wereldwijde klimaatopgave. Het voortbestaan van het laaggelegen, waterrijke Gorinchem hangt hier nauw mee samen. Onze stad kan daaraan bijdragen door meer duurzaamheid in haar beleid op te nemen.

Stad in én voor de regio

Gorinchem ligt op een centrale plek in het land: in het grensgebied van Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. We vervullen hiermee een regionale functie. Mensen komen uit de regio naar onze stad voor onderwijs, werk, cultuur, sport, zorg en om er te winkelen.

Dat vraagt om een gunstig vestigingsklimaat voor ondernemers. Gorinchem heeft een rijk cultureel leven, dat een eigentijds cultureel centrum nodig heeft. Het vraagt ook om investeren in en stimuleren van cultuur. De goede sport- en recreatievoorzieningen willen we beter spreiden over de gemeente. Het is van essentieel belang dat we de zorg op peil houden: van buurtzorg tot zorg in het ziekenhuis.

Historische én groene stad

Gorinchem is een fraaie historische stad gelegen in een mooie omgeving. Wij zien het als onze taak dit Unesco-erfgoed in al zijn pracht door te geven aan volgende generaties. Ook zij moeten kunnen genieten van de vestingwallen en het vele groen en water in en om de stad. Dat vraagt investeringen in milieu en klimaat, maar vergt ook dat we onze gemeente fietsvriendelijker maken. Met de auto moet het makkelijker zijn om de verschillende stadsdelen te bereiken.

Kansen

D66 Gorinchem kijkt met een positieve blik naar de toekomst. Wij zijn optimistisch over de vele kansen die Gorinchem biedt en kijken ernaar uit de komende vier jaar werk te maken van een schone, mooie, veilige en vrije stad, waar we iedereen vrijlaten maar niemand laten vallen.

_BT Clear
_BT Clear