Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


_BT Clear

Democraten Gorinchem
lijst 2

Meer voor elkaar. Da´s minder politiek.

Een mooi en duurzaam Gorinchem voor onze kinderen en kleinkinderen. Onderaan de streep willen we dat allemaal. Ook de politiek, van welke kleur dan ook. De vraag is: “Hoe dan?”

_BT Clear

Democraten Gorinchem gelooft dat minder politiek, betere politiek oplevert. We kijken dus vooral naar overeenkomsten tussen partijen. Wat verbindt ons? Hoe helpen wij de lokale ondernemer?

standpunten

  • Geen windturbines, wél groene stroom.
  • Mens, dier en aarde: hand in hand.
  • Gezonde stadsgroei, groei is geen doel op zich.
  • Veilig verkeer, geen verkeershufters.
  • Eenvoudige zorg, beter bereikbaar.
  • Huizen voor inwoners, niet voor beleggers.
  • Minder politiek. Meer samen.

Check hier ons volledige programma

Hoe vergroenen we Gorinchem en zorgen we tegelijk dat onze kinderen en kleinkinderen ook een woning vinden in een prettige omgeving? Hoe houden we de zorg op orde en goed onderwijs? Hoe het verkeer? Schouder aan schouder kom je verder.

Compleet team

Met 32 man sterk kun je met jouw stem rekenen op de inzet van een enthousiast team met een groot hart voor onze stad. Mensen met veel verschillende achtergronden en ervaring: klimaat, cultuur, wonen, financiën, jeugd, economie, bedrijfskunde, recht, theater, kunst, onderwijs, jeugdzorg, techniek, marketing, innovatie en gezondheidszorg. Zo kunnen we voor Gorinchem van betekenis zijn. Bovendien bieden we onze inwoners en ondernemers ook de stabiliteit om op lange termijn goed voor onze stad te kunnen zorgen. Dat is namelijk echt nodig.

Minder politiek?

Democraten Gorinchem blijft zich inzetten voor minder politiek en meer samenwerking om mét elkaar, meer vóór elkaar te krijgen. Dat is hard nodig, gelet op de enorme opgaven waar onze stad voor staat. Jaarlijks besteden we ruim 140 miljoen. Dat is allemaal belastinggeld. De inzet daarvan vraagt om een goede uitwisseling van ideeën: de dialoog. Dat werk doen we met passie en enthousiasme maar toegegeven, het lukt niet altijd. Klinkende resultaten zijn er al wel: De beroepencampus in Noord, i_lab, extra woningen en groene speelparken zoals waterpark Mollenburg. In ons programma vind je een uitgebreid overzicht van wat we bereikt hebben, maar ook een verantwoording over wat ons (nog) niet gelukt is. Geloof jij ook in de kracht van die Gorinchemse Samenwerking? Laat je stem dan horen. Juist lokaal! Dank je wel.

Digitale ideeënbus

Op democratengorinchem.nl vind je ons programma. Als je een idee wil droppen. Kijk dan eens op Blieker.nl onze digitale ideeënbus. Let’s make things Blieker!

_BT Clear
_BT Clear