Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


_BT Clear

PvdA Gorcum
lijst 4

_BT Clear

V.l.n.r. staand: Jasmin, Paulien, Peter, Ashraf, André, Evelien, Frans, Rowan en Ali. Zittend: Eelke en Jack (foto: Wilma Engel)

_BT Clear

Bouwen en Vertrouwen

PvdA Gorcum staat klaar om zich opnieuw in te zetten voor de inwoners en de stad. De afgelopen periode is er een stevige basis gelegd, waardoor wij goede mogelijkheden zien om een aantal belangrijke stappen te kunnen zetten.

_BT Clear

Goed en betaalbaar wonen

Dat begint met een goede en betaalbare woning voor iedereen. De PvdA pakt, door middel van samenwerking, belangrijke kansen aan om creatieve oplossingen te vinden voor het urgente woningtekort.

standpunten

Fijn wonen, werken en recreëren in de allermooiste vestingstad van Nederland. Een stad van tolerantie waar iedereen zichzelf mag zijn. Maar ook een stad met uitdagingen. Zoals het oplossen van de woningnood met een betaalbaar huis voor iedereen. De zoektocht naar nieuwe duurzame energiebronnen om de woonlasten betaalbaar te houden. Een veilige en leefbare wijk en buurt waar mensen omzien naar elkaar.

Daarom wil de PvdA:

  • samen met Poort6 investeren in extra huurwoningen.
  • woon- en energielasten voor iedereen betaalbaar houden.
  • initiatieven van inwoners ondersteunen.
  • werken aan gelijke kansen voor onze (klein)kinderen.
  • minder bureaucratie en meer vertrouwen in mensen.
  • samen met betrokken inwoners en ondernemers zorgen voor een inclusief Gorcum, waar iedereen meedoet en zich écht ‘thuis’ voelt!

Wij willen de samenwerking met Poort6 versterken, bijvoorbeeld door mee te investeren in aankoop en ombouw van kantoorpanden naar sociale huurwoningen. Ook andere partners en initiatieven krijgen onze steun, zoals de stichting ‘Alleen voor starters’ die zich inzet voor betaalbare koopwoningen voor starters en het initiatief ‘Knarrenhof’.

Drempel verlagen

De PvdA constateert dat de regelgeving in ons land tot steeds meer bureaucratie leidt. Hierdoor moeten initiatieven vaak een tijdrovende beoordeling vooraf en achteraf doorstaan. Dit werkt drempelverhogend en vormt een belangrijke hindernis voor nieuwe initiatieven. De PvdA Gorcum wil de drempel voor initiatieven verlagen en initiatiefnemers het vertrouwen geven dat hun initiatieven bijdragen aan verbinding en leefbaarheid in buurt, wijk en stad.

Een stevige basis

De afgelopen raadsperiode is er veel in de steigers gezet voor de komende jaren. Er ligt een Mobiliteitsvisie voor veilige verbindingen in de stad. Ook ligt er een Regionale Energiestrategie om bij te dragen aan de klimaatdoelen. In de Woon- en Transformatievisie worden langs de Arkelsedijk en langs de Schelluinsestraat extra woningen gebouwd. En in de Economische visie ligt een prima basis voor duurzame en milieubewuste werkgelegenheid.

EEN SOCIAAL BELEID

Bovendien is er in de afgelopen raadsperiode samen met maatschappelijke partners en inwoners van de stad een integraal sociaal beleid ontwikkeld. Daarin worden budgetten voor de aanpak van eenzaamheid, mantelzorgondersteuning, taalontwikkeling en terugdringen van armoede flexibel ingezet. Op deze manier voorkomen we dreigende problemen en ondersteunen we huishoudens met lage inkomens. Ook zijn belangrijke stappen gezet op het gebied van voorkomen en bestrijden van schulden. Met dit integrale sociale beleid heeft de gemeente een vangnet gecreëerd voor de Gorcumse samenleving. PvdA Gorcum heeft in deze periode bestuurlijke verantwoordelijkheid gedragen en kijkt met gepaste trots terug op de in gang gezette beweging en ontwikkelingen in de stad.

Samen aan de slag!

De PvdA zet zich ervoor in dat Gorcum een stad blijft waar inwoners op een goede manier met elkaar omgaan, waar iedereen kansen krijgt om zich te ontwikkelen en waar volop ruimte is om ideeën en initiatieven te ontplooien. Wij zien kansen in samenwerking met betrokken inwoners en ondernemers en willen hen daarom het vertrouwen geven dat hun initiatieven en inzet worden beloond. Op deze manier wil PvdA Gorcum samen aan de slag voor een nog mooiere en duurzame toekomst van de stad en van de mensen die hier wonen, werken en recreëren.

_BT Clear
_BT Clear