Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


Laat u horen!

In heel Nederland maken gemeenten – ook Gorinchem - zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volgende week stemmen we voor een nieuwe gemeenteraad. Met uw stem heeft u invloed op wat de gemeente voor u en voor de stad gaat doen. Wie er de komende vier jaar in de raad zitten en wie vervolgens het college vormt, bepaalt u dus min of meer.

_BT Clear

Verschil maken

Heel veel mensen denken bij het woord ‘verkiezingen’ aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De media besteden er dan volop aandacht aan. De opkomstcijfers zijn in de meeste gemeenten dan ook vaak hoog. Bij de gemeenteraadsverkiezingen ligt het percentage mensen dat gaat stemmen vaak een stuk lager. Eigenlijk is dat vreemd. Want juist op gemeentelijk niveau telt elke stem en kunt u dus invloed uitoefenen. Uw stem kan het verschil maken.

U heeft invloed

De afgelopen jaren hebben gemeenten er steeds meer taken bijgekregen. Stemmen betekent dat u invloed heeft op zaken die in uw stad en in uw buurt gebeuren of aangepakt worden. Zo beslist de gemeente bijvoorbeeld over uw woonomgeving: moeten er meer koop- en/of huurhuizen komen? Hoe zit het met speelplekken, wegen of voet- en fietspaden? Is uw wijk groen en veilig genoeg? Ook is de gemeente er voor inwoners met wie het (even) niet goed gaat. Als dat komt door het wegvallen van inkomen, bepaalt de gemeente wanneer een inwoner recht heeft op een bijstandsuitkering.

Uw gemeente is ook verantwoordelijk voor jeugdzorg en lichte langdurige zorg en ondersteuning. We begeleiden mensen met een arbeidsbeperking naar een passende baan. En ook op het gebied van duurzaamheid zet de gemeente belangrijke stappen voor uw toekomst en die van uw eventuele (klein)kinderen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de taken die we als gemeente uitvoeren. Heeft u hierover opvattingen, laat dan volgende week uw stem horen!

Meer weten

Wilt u weten bij welke partij uw ideeën het beste passen? In deze verkiezingskrant deelt elke partij die aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem deelneemt zijn ideeën en standpunten. Of maak gebruik van de online stemhulp via www.gorinchem.nl/verkiezingen. En wilt u meer weten over hoe het stemmen precies in zijn werk gaat en waar en wanneer u dat kunt doen? Ook dat leest u terug in deze krant. Of kijk voor meer informatie op onze website: www.gorinchem.nl/verkiezingen.

Stemmen kan 3 dagen

Alle stembureaus zijn woensdag 16 maart open van 7.30 tot 21.00 uur. Een aantal stembureaus is ook al op maandag 14 en dinsdag 15 maart open. Op deze manier spreiden we de drukte en geven we u volop de kans om uw stem uit te brengen. Stemmen is een groot goed. Pak deze kans dus en laat u horen.

Reinie Melissant
Burgemeester

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

In opdracht van de gemeente Gorinchem.

Teksten en redactie
Gemeente Gorinchem

Vormgeving
Skitter, Groningen

Maart 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media en de gemeente Gorinchem hier toestemming voor hebben gegeven. ETT Media en de gemeente Gorinchem zijn niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear