Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


ChristenUnie SGP
lijst 5

_BT Clear

V.l.n.r.: #2 Richard Meijer (SGP), #4 Raadslid Frank Barth (SGP), #1 Maarten de Pagter (ChristenUnie), #6 Scheidend fractievoorzitter en wethouderskandidaat
Marjo Molengraaf (ChristenUnie), #3 Anselm Krol (ChristenUnie)

_BT Clear

Samen voor Gorinchem

ChristenUnie SGP, partij in de samenleving

Deze verkiezingen gaan over mensen. Over jou en over mij. Over onze ouders, onze kinderen, onze buren, de leerkracht, de verpleegkundige, onze werkgever en onze werknemers. Ze gaan over ons en de manier van samenleven in Gorinchem.

_BT Clear

Hoopvol en realistisch

Nog steeds voelen we de gevolgen van de coronacrisis. Veel inwoners ervaren nog dagelijks de fysieke impact van covid-19. Economisch zijn er zware klappen gevallen en de maatregelen hebben bij jong en oud sociale en psychologische sporen achtergelaten.

standpunten

  • Toegankelijke en transparante overheid. Inwonersparticipatie bij invoering Omgevingswet.
  • Sterk jongerenwerk dat ‘veilige’ plekken realiseert waar kinderen en jongeren hun verhaal kunnen doen.
  • Een veilige leefomgeving door extra beschikbaarheid en zichtbaarheid van de wijkagent.
  • Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs stimuleren voor een leven lang leren.
  • De gemeente maakt samen met sportverenigingen afspraken over een positieve sportcultuur, inclusiviteit, discriminatie en racisme, alcohol en drugs, toegankelijkheid en vrijwilligersbeleid.
  • Veilig wonen voor jong en oud door hergebruik van leegstaande gebouwen.
  • Gemeente moet schulden afbouwen en de goede economische positie vasthouden.
  • Samen met wijken en buurten werken aan een groene en veilige leefomgeving.
  • Gorinchem is een schild voor de zwakkere; risico op schulden en armoede verlagen door toepassen 130% norm.
  • Veilige en snelle (fiets)verbindingen aanleggen.

De polarisatie is toegenomen. We konden elkaar niet ontmoeten en elkaars mening nuanceren. Als ChristenUnie SGP richten we ons niet alleen op economisch herstel, maar juist ook op psychologisch en sociaal herstel. Wij hebben vertrouwen in de toekomst en zoeken verbinding met u, met elkaar, met onze buurgemeenten en met de wereld om ons heen. We hebben hierbij een hoopvolle, maar ook realistische blik op de toekomst.

Samen voor Gorinchem

Gorinchem is een fantastische stad om te wonen, te werken en te verblijven. De stad groeit. Voor ChristenUnie SGP is het belangrijk dat Gorinchem een stad met menselijke maat blijft. ChristenUnie SGP gelooft in een stad waar het niet gaat om ‘ik’ maar om ‘wij’. Samen voor Gorinchem. We willen een stad waarin we omzien naar elkaar. Een stad die leefbaar is, ook voor een volgende generatie.

Onze lokale standpunten zijn gebaseerd op de Bijbelse uitgangspunten van gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en zorg voor ieder mens. Dat biedt vertrouwen. Om het goede te bereiken voor de inwoners van Gorinchem, werken wij samen met andere partijen, ongeacht de politieke kleur. Ons uitgangspunt is om altijd constructief mee te denken en verantwoording af te leggen. Of we nu deelnemen aan een coalitie of in de oppositie zitten.

Gorinchem: knooppunt of plek van verbinding?

Gorinchem ligt al eeuwen op een strategische, goed bereikbare plaats tussen rivieren en wegen. Dit heeft veel voordelen, maar helaas ook nadelen. Wie ergert zich niet als het verkeer in Gorinchem vastloopt wanneer een brug open gaat? ChristenUnie SGP wil niet alleen de fysieke verbindingen tussen wijken verbeteren, maar ook verhoudingen tussen zijn inwoners bevorderen. Het is belangrijk dat voorzieningen toegankelijk blijven. Gorinchem is een stad waar mensen zich thuis moeten voelen.

Verbindend

ChristenUnie SGP Gorinchem wil bouwen aan een samenleving waarin aandacht is voor wat echt telt:

  • investeren in zorg voor elkaar
  • een overheid die bondgenoot is van de inwoners van Gorinchem
  • kiezen voor een duurzame economie
  • en keuzes die goed zijn voor Gods schepping.

Juist in een tijd van sterke polarisatie in politiek en samenleving willen we verbindend zijn naar elkaar en de samenleving. Niet voor onszelf, maar voor de ander.

Samen voor Gorinchem

_BT Clear
_BT Clear