Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


_BT Clear

Stadsbelang Gorinchem
lijst 1

_BT Clear

V.l.n.r. Martin Hille, Johan Klein, Dennis van Gammeren, Gulsen Metz, Tjark Scholsberg, Fatih Polatli, Jacques Roeland, Aranka Eissens, Willemijn Paans, Dicky van Veen en Abbas Yildiz

_BT Clear

Vernieuwd Stadsbelang wil
aan de slag met Gorinchem

“Net als de maatschappij moet ook onze politieke partij altijd in beweging zijn,” vertelt Fatih Polatli, voorzitter van Stadsbelang Gorinchem. “Daarom zie je op onze kieslijst ook weer de nodige nieuwe gezichten. Veelal geboren en getogen Gorcummers met een hart voor onze stad, die zich actief willen gaan inzetten voor het bestuur van Gorinchem. We hebben samen onze koers voor de komende jaren vastgesteld en gaan daarbij nóg meer de belangen van de Gorcumse burger behartigen.”

_BT Clear

“Onze verkiezingsslogan ‘aan de slag met Gorinchem’, hebben we gekozen omdat die meerdere betekenissen voor ons heeft. We willen vooruit met onze stad en zaken aanpakken die verbeterd moeten worden. Maar we willen dat vooral ook MET Gorinchem doen. Samen met haar inwoners en in de gemeenteraad constructief met de andere politieke partijen.”

standpunten

  • Woningen voor starters.
  • Meer aandacht voor de buurthuizen.
  • Gorinchem besturen mét in plaats van over (of tegen) onze inwoners.
  • Ondersteunen van verenigingsleven.
  • Asielzoekers huisvesten aan de rand van onze stad.
  • Geen windturbines in onze stad.
  • Veilige fietsroutes uitbreiden.
  • Meer oplaadpunten voor elektrische auto’s.
  • Besturen met hart voor de stad! Met meer menselijkheid en minder processen. Sneller reageren op misstanden en knelpunten.

Besturen vóór en niet tegenover burgers

“In ons verkiezingsprogramma zijn al onze ambities verwoord,” vertelt Johan Klein, de nummer 3 op de kieslijst. “Maar het zullen niet alleen onze standpunten zijn waarom de kiezer op onze kandidaten gaat stemmen, maar vooral ook onze manier van besturen. Niet tegenover, maar samen mét de Gorcummers. Onze partijleden doen er alles aan om benaderbaar te zijn, zodat we weten wat er in de wijken en onder alle leeftijdsgroepen speelt. Dus volksvertegenwoordigers pur sang. Ook zullen we regelmatig actief oproepen om zaken die niet functioneren in onze gemeente, aan ons te melden.”

“We hebben onze betrokkenheid al een nieuwe invulling gegeven door onder andere de uitreiking van de Hannie Hania cheques. Daarmee schenken we als partij een bedrag van 500 euro aan een initiatief of stichting die goede dingen doet voor Gorinchem.”

Wat hebben we de afgelopen 4 jaar bereikt?

Stadsbelang Gorinchem is als grootste partij in de coalitie vooral bezig geweest met het dagelijks besturen van onze stad. Niet al onze plannen zijn uitgekomen, maar we hebben ook tal van moties

Ingediend waarvoor we akkoord in de raad hebben gekregen.

We hebben in de afgelopen jaren onder andere steun gekregen voor de volgende moties:

  • Geen windturbines binnen 500 meter van de bebouwing. In ons nieuwe programma verleggen we die grens nog verder van onze stad.
  • Realisatie van tijdelijke openbare toiletten in de stad.
  • Glasvezel in onze gemeente. We hebben inmiddels een akkoord met een partij die dit gaat realiseren. Dat betekent toegang tot supersnel internet voor iedereen.
  • Aantrekkelijke entree naar de stad. Verfraaiing van de toegangswegen en rotondes bij binnenkomst van Gorinchem.
  • Samen Gorinchem schoon. Samen met de inwoners van buurten en straten meer toezicht houden bij ondergrondse containers, om dumping en verloedering tegen te gaan.
_BT Clear
_BT Clear