Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 - Gemeente Gorinchem


_BT Clear

CDA Gorinchem
lijst 6

_BT Clear

Top 4 kandidaten CDA Gorinchem
V.l.n.r.: Janneke van Oversteeg, Paul Kuijten, Joost van der Geest, Christine Heijkoop

_BT Clear

Wij horen bij elkaar!

We hebben als CDA Gorinchem onze ambities voor de komende vier jaar in vier grote thema’s verwoord. Die thema’s komen hier aan bod, maar we kunnen er natuurlijk nog veel meer over vertellen! Daarom nodigen we je uit om het verkiezingsprogramma op onze site te lezen of met een van ons in gesprek te gaan. We hebben 20 betrokken en bevlogen Gorcumers uit de hele stad op onze lijst staan. Je kent er vast een paar!

_BT Clear

De verantwoordelijke samenleving

De kracht zit in de samenleving. Bij sport- en muziekverenigingen, kerken, moskeeën en ondernemerskringen. De vrijwilligers daarvan verzetten elke dag bergen werk en zorgen voor reuring in onze stad.

standpunten

  • We schaffen de OZB voor verenigingen af.
  • We willen muziekles op elke basisschool mogelijk maken en organiseren culturele punten in de wijken.
  • De bibliotheek verdient goede huisvesting waar iedereen welkom is.
  • We bouwen woningen voor starters, niet voor beleggers.
  • Ouderen moeten in hun eigen wijk kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld in een aanleunwoning of een betaalbare, levensloopbestendige woning.
  • Er komt een bereikbaarheidscoördinator voor omleidingsroutes en bouwverkeer.
  • We gaan aan de slag met knelpunten voor fietsers, zodat meer Gorcumers vaker de fiets pakken.
  • We planten de komende vier jaar 10.000 bomen en planten.
  • We willen dat inwoners met een bijstandsuitkering meedoen, daarom voeren we de tegenprestatie in die ze zelf kiezen.
  • Elke maand houden we een openbare fractievergadering. Praat je een keer mee?

We willen vrijwilligers waarderen, behouden én zorgen dat er nog meer vrijwilligers komen. Als CDA vinden we het ook belangrijk dat we wijkgerichter gaan werken. Elke wijk is anders en verdient een eigen aanpak.

Gezond en goed leven

CDA Gorinchem vindt fysieke en mentale gezondheid belangrijk. Zeker de afgelopen twee jaar zien we hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Zo voel je je fitter en het zorgt voor ontspanning. Dat geldt ook voor het uitoefenen van kunst en cultuur. Daarom zetten we daarop in! We blijven investeren in de aanpak van eenzaamheid, bij oud en jong. Die verantwoordelijkheid dragen we met elkaar als samenleving.

We gaan voor een gezondere en groenere leefomgeving. Een omgeving die uitnodigt tot bewegen, waar genoeg groen is voor mens en dier. Want meer (CDA)-groen in de stad, daar wordt toch iedereen blij van?

Voor een Gorinchem dat werkt

We zijn ontzettend trots op onze Gorcumse ondernemers. Hardwerkend, innovatief en maatschappelijk betrokken. Deze ondernemers moeten we als gemeente vooral niet in de weg lopen, maar faciliteren waar nodig.

Dat zit bijvoorbeeld in het samen zoeken en opleiden van goed personeel, onder andere via i-lab. We werken samen met de winkeliers- en ondernemersverenigingen aan een goed ondernemersklimaat op bedrijventerreinen, winkelcentra en in de binnenstad.

Daarnaast moet onze stad goed bereikbaar en toegankelijk zijn, vooral voor de fietsende Gorcumers. We geven dus voorrang aan het oplossen van de fietsknelpunten. Veel Gorcumers zijn echter afhankelijk van een auto voor hun werk, die vergeten we uiteraard niet. Wel stimuleren we deelauto’s en dus vooral: de fiets!

Een overheid waar je op kan vertrouwen

Er zijn de afgelopen jaren goede stappen gezet op het gebied van veiligheid, mede door de inbreng van het CDA. Bijvoorbeeld de wijkboa’s en cameratoezicht bij Buiten de Waterpoort. Maar we zijn er nog niet. Zo willen we cameratoezicht uitbreiden op plekken waar inwoners zich onveilig voelen. Uiteraard pakken we criminaliteit aan, maar we willen vooral investeren in preventie. Dit doen we samen met ouders, onderwijs, The Mall en andere belangrijke schakels in de wijken.

_BT Clear
_BT Clear