_BT Clear

Wat voor hulp is er voor u?

In Utrecht vinden we het belangrijk dat iedereen gezond, prettig en zelfstandig kan wonen en leven. Voor mensen voor wie dit (even) niet vanzelfsprekend is, organiseren we zorg en ondersteuning op maat bij u in de buurt. Neem contact op met een hulp- of zorgverlener als u dat nodig heeft. Ook vrijwilligers helpen u graag. In het overzicht hieronder ziet u waar u terecht kunt. Deze organisaties staan voor u klaar!

Infolijn voor hulp en contact

Zoekt u iemand om mee te wandelen of heeft u behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van DOCK Utrecht en NIZU helpen u graag. Bel 030 – 236 17 45 (bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur) of kijk op Nizu.nl.

Het Buurtteam voor professionele hulp

Het buurtteam helpt u bij vragen over geld en schulden, zorg, hulp, ondersteuning, opvoeden en opgroeien. U vindt de contactgegevens van uw buurtteam op de pagina hiernaast.

Overzicht hulp voor ondernemers

Advies en financiële hulp voor ondernemers en zzp’ers: Utrecht.nl/ondernemen-geldzorgen.

JoU hulp voor jongeren

Jongerenwerkers van JoU zijn er voor jongeren (en hun ouders) die behoefte hebben aan contact of een steuntje in de rug: Jou030.nl.

Servicepunt Utrecht

Heeft u een vraag voor de gemeente Utrecht en komt u er zelf niet uit? Bel gerust met het Servicepunt: 030 – 286 10 00.

Kijk voor een uitgebreider overzicht van hulp op Utrecht.nl/hulpnodigwachtniet.

EEN KLEIN GEBAAR MAAKT HET VERSCHIL

Juist tijdens de donkere decemberdagen kan een klein gebaar voor een ander veel betekenen. Kijk naar elkaar om, ga in gesprek en geef aandacht. Zo maken we ons ‘stadsie’ nog een stuk mooier. Maak er samen een fijne (feest)maand van. Heeft u behoefte aan gezelschap van een vrijwilliger of een activiteit in de buurt? Kijk op nizu.nl of neem contact op met het Infopunt Informele Zorg via 030-2361745 of via [email protected].

SERVICEPUNT GEMEENTE UTRECHT –
VOOR ALS U ER ZELF NIET UIT KOMT

Heeft u een vraag voor de gemeente Utrecht en komt u er zelf niet uit? Vindt u het internet bijvoorbeeld lastig? Of spreekt u niet goed Nederlands? Wij helpen u graag bij het Servicepunt in het stadskantoor of wijkbureau bij u in de buurt. Blijft u liever thuis? Dan kunt u ook met ons bellen, chatten of videobellen.

Vraag het gerust

Samen komen we er vast uit. Zo kwam inwoner Piet (86) bij onze medewerker Hetty voor een verlenging voor een gehandicaptenparkeerkaart. Ze hebben samen het aanvraagformulier ingevuld en een kopie gemaakt van zijn ID. Meneer vroeg ook om hulp bij het betalen. En dat was snel geregeld met de collega’s van afdeling parkeren. Meneer bedankte Hetty hartelijk.   

Hoe bereikt u ons

  • Bel ons via 030 – 286 10 00.
  • Kom tussen 9.00 en 17.00 uur langs bij het Stadskantoor of tussen 9.00 en 12.00 uur bij het wijkbureau bij u in de buurt.
  • Op utrecht.nl/contact staan de adressen van onze wijkbureaus.
  • Ga naar utrecht.nl/servicepunt voor de chat, videochat of contact met een doventolk.

Sociaal makelorganisatie DOCK

De sociaal makelaars en sociaal beheerders van DOCK werken in alle Utrechtse wijken. Op www.dock.nl/utrecht vindt u informatie over de buurtcentra en de speeltuinen in de wijken en ziet u wat actieve bewoners er organiseren. Ook vindt u informatie over de diensten waarmee sociaal makelaars u kunnen ondersteunen. Natuurlijk bent u van harte welkom in het buurtcentrum bij u in de wijk. Loop er eens binnen. Wellicht krijgt u zin om mee te doen, vrijwilliger te worden of om zelf iets te organiseren?

Informatie DOCK
Tel. 030 - 200 40 80
[email protected]
www.dock.nl/utrecht

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear