_BT Clear

Linda Voortman,
wethouder Werk en Inkomen

Maarten van Ooijen, wethouder Maatschappelijke Ondersteuning en Welzijn

Eelco Eerenberg, wethouder Jeugd, Jeugdzorg en Volksgezondheid

_BT Clear

Beste Utrechters,

Na anderhalf jaar coronatijd willen we graag weer vooruitkijken. Door vaccineren en testen is er meer mogelijk geworden. Maar helaas is het virus nog steeds aanwezig. We zien uit naar een toekomst waarin we weer voluit kunnen leven en werken. Elkaar weer echt kunnen ontmoeten.

_BT Clear

Corona heeft voor veel mensen grote gevolgen gehad: ziekte, financiële zorgen, stress en eenzaamheid. Het was -en is nog steeds- voor veel Utrechters een zware tijd. Maar er was ook een andere kant. Mensen kregen meer oog voor elkaar. Ze gingen boodschappen doen voor hun zieke buren en creatieve dingen bedenken om eenzame ouderen uit hun isolement te halen. In alle Utrechtse wijken ontstonden bijzondere initiatieven die ons - ondanks de anderhalve meter - dichter bij elkaar brachten. Utrecht liet ook in deze moeilijke tijd haar veerkracht zien. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

PASSENDE HULP

Als wethouders volksgezondheid, jeugd, zorg, werk en inkomen zijn wij in deze afgelopen periode dagelijks bezig geweest met de vraag hoe we onze stad zo goed en zo snel mogelijk uit de crisis kunnen halen.

We weten dat de gevolgen van corona bij een aantal inwoners nog lang voelbaar zullen zijn. Deze mensen bieden we extra hulp. Samen met het buurtteam staan we klaar voor mensen die hun werk of bedrijf verloren en schulden hebben of financiële zorgen. Werkzoekenden krijgen goede begeleiding en scholing. Ook gaan we samen met andere organisaties in de stad dóór met onze aanpak tegen eenzaamheid.

ALLES IS TE VINDEN IN UTRECHT

Wilt u weten waar u terecht kunt voor hulp of advies? In deze Zorgkrant vindt u een over­zicht van betrouwbare organisaties. Bijvoorbeeld op het gebied van zelfstandig blijven wonen, Wmo, mantel­zorg, geldzaken, opvoeden en opgroeien. Ook vindt u tips over gezond en prettig ouder worden en actief blijven.

En u leest informatie die u kan helpen als u moeite heeft om rond te komen. Er is een groot aanbod van de gemeente, de buurtteams, zorgorganisaties en vrijwilligers in onze stad die u graag helpen. Neem contact op wanneer u dat nodig heeft. En als u niet goed weet waar u uw vraag moet stellen, dan zijn de medewerkers van het Servicepunt er om u op weg te helpen.

OOG VOOR DE ANDER

Kent u iemand die het moeilijk heeft? Die misschien hulp kan gebruiken? Wijs diegene dan op de hulp die er is. Iedereen kan af en toe wel een steuntje in de rug gebruiken. Laten we oog voor elkaar houden, nu en ook na corona.

Hartelijke groet,
Wethouders Linda Voortman,
Maarten van Ooijen en Eelco Eerenberg

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Utrecht

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Foto’s
Foto Linda Voortman door Arenda Oomen, foto’s Maarten van Ooijen en Eelco Eerenberg door Robert Oosterbroek. Grote foto voorpagina door Jerry van der Weert

November 2021

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Wat vindt u van deze krant? Heeft u suggesties? Laat het weten via [email protected].

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear