Flexibel zorgonderwijs bij ROC Midden Nederland

_BT Clear

Jouw kennis, ervaring en wensen centraal

De komende jaren groeit de vraag naar zorghelden flink. Flexibel zorgonderwijs is dan ook noodzaak. Dit helpt mensen sneller aan werk en dat is essentieel voor de zorg. Hierbij kijkt ROC Midden Nederland niet alleen naar je diploma’s, maar ook – en vooral – naar kennis, ervaring en motivatie.

Inmiddels zijn vijf groepen gestart met flexibel onderwijs. De deelnemers zijn divers: van ‘nieuw’ in de zorg tot medewerkers met (enige) werkervaring die dat graag verzilveren met een diploma.

“Mijn studieadvies is 18 maanden, maar ik streef naar zes tot negen maanden. De nood in de praktijk is hoog.”

Nood is hoog

Daniëlle Eindhoven, werkzaam bij Zorggroep De Vechtstreek: “Ik wilde geen volledig traject volgen omdat ik Pedagogiek heb gestudeerd. Het is fijn dat ROC Midden Nederland mijn ervaring waardeert in mijn persoonlijk opleidingsplan. Dat geeft extra motivatie. Ik kan hier gerichte vragen stellen en wordt altijd verder geholpen. Ook krijg ik de ruimte voor mijn eigen leermethode: ik bepaal wanneer ik leer en hoe ik leer. De aanloop naar de opleiding ging ook vlot: ik belde in november, kreeg een intake en kon begin december instromen.”

“Ik bepaal zelf waar, wanneer en hoe ik leer.”

Van bedrijfsleven naar zorg

Kelsey de Haan, werkzaam bij Axioncontinu: “Ik heb de overstap van bedrijfsleven naar zorg gemaakt. Wat daarbij voor mij belangrijk is geweest, is dat ik de opleiding en het werk zelf in de hand heb. Ik kan mijn leerroute optimaal afstemmen op mijn werkzaamheden. Veel van mijn ervaring uit het bedrijfsleven is goed bruikbaar in de zorg. Dat neemt ROC Midden Nederland mee in mijn persoonlijk opleidingsplan. De docenten hebben bergen zorgervaring en delen levensechte casuïstiek waardoor ik iedere les geboeid ben.”

Welke route past bij jou?

Wil jij werken in de zorg? Bij ROC Midden Nederland kijken we naar jouw kennis en ervaring en welke manier van leren het beste bij je past.

Leereenheid

Wil je graag kennismaken met het werken in de zorg? Dan kun je
een leereenheid volgen: dit is een onderdeel van de opleiding tot Verzorgende IG/MZ. Je ontvangt een landelijk erkend mbo-certificaat en kan direct aan de slag in de zorg op specifieke taken. Je kunt later aanvullende onderdelen volgen en zo je diploma behalen.

Opleiden op maat leerroute

In de Opleiden op maat leerroute krijg je voor de start een intake,
waarin jouw kennis en ervaring worden meegenomen. Samen bepalen we wat jij nodig hebt om jouw diploma te behalen. Met jouw persoonlijk opleidingsadvies kun je direct van start. Je hebt hierbij zelf de regie over jouw leerroute: in overleg met je studentcoach bepaal jij in welk tempo je de opleiding afrondt.

BBL-klas

In de BBL-klas volg je samen met je klasgenoten, in hetzelfde tempo, onderwijs. In de BBL-klas is een vaste structuur en vast tempo en is het samen leren met je klasgenoten het uitgangspunt.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze zorgopleidingen?

Kom naar de open avonden van 7 t/m 9 december.
Kijk op bedrijfsopleidingen.rocmn.nl/­opleidingen/bedrijfsopleidingen-zorg of neem contact op met Marjolein van Vulpen via: [email protected].

_BT Clear

Meer dan alleen zorg

Of je nu wil veranderen van baan, wil doorgroeien of juist (weer) starten: ROC Midden Nederland biedt je kansen om snel aan de slag te gaan. Met individuele trainingen en op maat gemaakte trajecten voor bedrijven. Kijk op bedrijfsopleidingen.rocmn.nl voor meer informatie over bijvoorbeeld Techniek, Welzijn, Horeca, Beauty of Zakelijke Dienstverlening.

_BT Clear