Rondkomen en geldzorgen

vraag hulp of advies: hoe eerder, hoe beter

Hebt u geldzorgen of schulden? Maakt u zich zorgen over het betalen van uw rekeningen? Of hebt u geen overzicht meer over uw geldzaken? Hier leest u waar u terecht kunt voor hulp of advies. Wacht niet te lang. Problemen met geld worden groter als u niets doet.

_BT Clear

Buurtteam: voor hulp of advies

U kunt bij het buurtteam terecht voor vragen over geldzaken of voor hulp bij schulden. Samen met u kijkt het buurtteam wat het beste bij u past. Bijvoorbeeld tijdelijke hulp bij uw geldzaken, van een professional of een vrijwilliger. Via het buurtteam kunt u ook schuldhulpverlening krijgen van de gemeente. Dit is gratis. Kijk op Buurtteamsutrecht.nl of kijk op deze pagina. Meer leest u ook op Utrecht.nl/hulpbijgeldzorgen.

Vraag extra’s en regelingen aan

Hebt u een laag inkomen? Dan zijn er allerlei extra’s mogelijk. Kijk voor een overzicht op Utrecht.nl/extravooru. Wilt u een gesprek om te weten welke extra’s u kunt krijgen? Of hulp bij het aanvragen? Bel dan gerust naar de gemeente via 030 - 286 52 11 voor het maken van een afspraak.

Korting en persoonlijk tegoed: U-pas

De U-pas is gratis voor iedereen met een laag inkomen. Op de U-pas staat een persoonlijk tegoed voor sport, cultuur en recreatie. U kiest zelf wat u doet. Bijvoorbeeld zwemmen, muziekles, naar een museum, bioscoop, of een dagtocht. En er zijn kortingsacties. Bijvoorbeeld korting op de dierenarts. Hebt u kinderen? Dan krijgen zij een eigen U-pas. Hierop staat een gezinstegoed voor bij­voorbeeld een fiets of laptop, computer of tablet voor uw kinderen. Kijk op Upas.nl voor alle informatie en vraag de pas direct aan.

Bijzondere bijstand

Hebt u onverwacht extra kosten? En kunt u die niet betalen? Kijk of u recht hebt op bijzondere bijstand op Utrecht.nl/bijzonderebijstand

U centraal: voor hulp, informatie en cursussen

Beroepskrachten en vrijwilligers van U centraal kunnen u ondersteunen met uw geldzaken. U kunt meedoen aan groepen en cursussen die u helpen om de administratie op orde te krijgen, om te besparen of meer uit uw geld te halen. Ook kan een vrijwilliger u hier thuis een tijdje bij ondersteunen. Kijk op U-centraal.nl voor alle mogelijkheden.

Meer zorgverzekering voor minder geld: u-polis

Woont u in Utrecht en hebt u een U-pas? Dan kunt u gebruik­maken van de U-polis van Zorg en Zekerheid. U krijgt dan uitgebreide vergoedingen voor minder geld. De U-Polis bestaat uit een basisverzekering en voor de aanvullende verzekering kunt u kiezen uit twee mogelijkheden (Utrecht Standaard en Top).

Voordelen

  • Korting op de premie
  • Ruimere vergoedingen
  • De gemeente betaalt mee aan uw premie
  • Geen onverwachte hoge kosten door gespreid betalen eigen risico

Kijk op Utrecht.nl/upolis hoe u over kunt stappen naar de U-polis.

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear