Als opvoeden niet vanzelf gaat

Humanitas Zuid Limburg kan bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van jongeren en jeugd

Als je ouder wordt, wordt er vaak vanuit gegaan dat dat vanzelf gaat. Meestal is dat zo, maar soms is er een beetje hulp nodig. Humanitas kent tal van projecten die zich richten op het kind, jeugd en jongeren. Want soms is het gewoon fijn om wat ondersteuning te krijgen! Als je ouders gaan scheiden en een bezoekregeling niet vanzelfsprekend is. Als de ontwikkeling van taal een achterstand dreigt op te lopen. Of als je de stap naar zelfstandigheid maakt en wel wat steun kan gebruiken bij je geld- en regelzaken.

_BT Clear

Voorleesmaatjes

“Voorlezen aan kinderen is leuk en gezellig en stimuleert de taalontwikkeling van peuters en kleuters.”

Naast voorlezen is er ruimte voor spelletjes, tekenen en liedjes zingen. Want taal leren kan op veel manieren. Met Voorleesmaatjes ondersteunt Humanitas ouders en kinderen van 2-7 jaar bij de mondelinge taalontwikkeling van het kind. Het doel van Voorleesmaatjes is dat ouders het voorlezen geleidelijk aan overnemen, in de taal die zij in het dagelijks leven met het kind spreken.

e: [email protected]
t: 06-17488368

Begeleide omgang (BOR)

“Dankzij de vrijwilliger van Humanitas zie ik mijn kinderen weer 1 keer in de week en kan ook ik met hen een band opbouwen.”

Een kind wil niet scheiden. De ouders soms wel. En niet altijd verloopt een scheiding soepel. Van groot belang is dat kinderen, als dat ook maar eventjes kan, met vader en moeder (of met beide partners) contact kunnen blijven houden. Het maken van afspraken over een bezoekregeling is niet altijd makkelijk. Dan kan een vrijwilliger van Humanitas bijspringen.

e: [email protected]
t : 06-23562007

Jongeren en geld

“Samen hebben we mijn geldzaken op een rijtje gezet en plannen gemaakt om uit mijn rommelige financiële situatie te komen.”

Zelfstandig worden betekent ook je eigen geld- en regelzaken de baas zijn. Omdat er veel op je af komt als je bijvoorbeeld gaat studeren of op jezelf gaat wonen, kan het fijn zijn als er iemand is die met je meekijkt en meedenkt. Zo krijgen jongeren hun financiën op orde en leren ze ook dit zo te houden.


e: [email protected]
t: 06-12609263

_BT Clear

Bij alle projecten gaan wij op zoek naar een vrijwilliger die bij je past en met wie het klikt!

Bij Humanitas bieden geschoolde vrijwilligers ondersteuning op verschillende vlakken.


Westelijke Mijnstreek • Engelenkampstraat 26 • 6131JD Sittard • 06-17488368 • www.humanitas.nl/afdeling/westelijke-mijnstreek

_BT Clear