Coach4U helpt Efraïm en Kenneth een stap verder!

Al meer dan 10 jaar ondersteunt Coach4U jongeren in de leeftijd van 13-23 jaar die hulp op persoonlijk vlak of met school kunnen gebruiken.

_BT Clear

Het succes van Efraïm

Zo hebben we al veel jongeren succesvol op weg kunnen helpen. Een voorbeeld daarvan is Efraïm die sinds 2014 in Nederland is en graag een coach wil om leuke dingen mee te kunnen doen. Hij is daarnaast erg nieuwsgierig naar de wereld waarin hij leeft. Efraïm heeft Jef als coach en wekelijks ontmoeten zij elkaar om even bij te kletsen. Hij vindt het geweldig om er met Jef op uit te trekken en leert veel over gewoontes in Nederland. Maar daar blijft het niet bij: Jef vertelt hem ook veel over allerlei zaken variërend van boomsoorten tot wielrennen: “Echt een geweldige coach heb ik, ik leer zo veel van hem!”

Een hoopvolle toekomst voor Kenneth

Een andere jongere die we een stap verder hebben kunnen helpen is Kenneth. Zijn vader is 10 jaar geleden overleden. In de jaren daaropvolgend heeft hij ook nog twee grootouders verloren en is de verhouding met zijn moeder slechter geworden.

Hij is uiteindelijk in een noodopvang terecht gekomen. Zijn school heeft hem gewezen op Coach4U waarna hij John als coach heeft gekregen. Kenneth voelde zich meteen op zijn gemak: ''Hij pusht mij nooit en heeft mij geleerd hulp te vragen.'' Kenneth en John zijn bijna een jaar samen opgetrokken. Kenneth zegt over de weg die ze afgelegd hebben: ''Coach4U is een plekje van hoop. Ik zat op het randje om depressief te worden, maar nu niet meer!"

De beste match

Jongeren kloppen bij Coach4U met verschillende problemen aan. Deze zijn op persoonlijk gebied (bijvoorbeeld de behoefte aan een luisterend oor, opbouwen van sociale contacten) of op gebied van school (behoefte aan structuur, planning, motivatie). Wij hebben een grote groep coaches, vrijwilligers, klaar staan om deze daarbij te helpen. Op basis van de wensen van jongeren wat voor een coach ze willen, zorgen wij voor de best passende coach.

_BT Clear

Ken of ben jij iemand die een steuntje in de rug nodig heeft?
Aanmelden kan via onze website www.coach4u.nl, per mail [email protected] of telefonisch via MIK & PIW Groep 088-3650600.

_BT Clear