Said Hammoud, jongerenwerker in Geleen, Partners in Welzijn.

Muziekstudio voor en door jongeren in Geleen

Begin juli zijn we een kijkje gaan nemen bij het jongerenwerk van Partners in Welzijn in de wijk Lindenheuvel in Geleen. Het jongerenwerk gaat hier o.a. een muziekstudio voor en door jongeren realiseren. De verbouwing is gestart op 1 juli, en de plannen klinken veelbelovend!

Jongerenwerker Said Hammoud vertelt: “Vandaag is de aftrapbijeenkomst rondom de bouw van de muziekstudio in Lindenheuvel. Pre-tieners, tieners en jongeren zijn samen met buurtbewoners bij elkaar gekomen om een muziekstudio te realiseren in de wijk. Voor en door de wijk!”

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

“De reden is met name de interesse voor muziek en de behoefte tot talentontwikkeling onder de doelgroep. Tijdens het ambulant werken en tijdens de jongeren-inloopmomenten in wijkcentrum De Linde hebben wij een behoeftepeiling gedaan. Daar is uitgekomen dat de jongeren graag iets met muziek willen doen. Hiphop, rap, zang.  Wij willen hier graag een plaats voor bieden aan de jongeren, vandaar dat we vandaag gestart zijn met het realiseren van een muziekstudio voor jongeren.”

Welke jongeren kunnen hier terecht?

“De doelgroep die door het jongerenwerk bereikt wordt, heeft een grote leeftijdsmarge. Eigenlijk van kind tot jongvolwassene. Pre-tieners, tieners, jongeren. Dus iedereen van 6 tot en met 27 jaar is hier van harte welkom om te werken aan een stukje talentontwikkeling.”

Wat gaat er precies gebouwd worden?

De jongerenruimte wordt flink onder handen genomen door jongeren en buurtbewoners. Een gedeelte wordt straks geheel geïsoleerd, de muren netjes afgewerkt, vloer erin. “We willen deze ruimte in de toekomst gaan gebruiken voor creatieve activiteiten,” legt Said uit.

Een volgende ruimte wordt in tweeën gedeeld is het plan. “Aan de ene kant komt een Esport-zone. Er komt airco en een paar bankstellen. Ook gaan we de ramen blinderen. Er komt een televisie met een spelcomputer, zodat jongeren ook vanuit de gedeelde interesse Esports elkaar gezellig kunnen ontmoeten,” verklaart Said.

“Aan de andere kant komt de muziekstudio voor jongeren. Momenteel zijn hier enkele jongeren en buurtbewoners bezig met het bouwen van een wand.  Uiteindelijk zal aan de linkerzijde een deur komen waar de jongeren straks de studio binnen kunnen komen. Deze ruimte gaat dus omgetoverd worden tot muziekstudio voor jongeren; om talent te kunnen ontplooien. Denk aan zang, rap… noem maar op!”

Wat vinden de jongeren hier zelf van?

Rosa (14) is één van de jongeren die helpt met het bouwen van de muziekstudio. Zij gaat er straks ook zelf gebruik van maken. “Ik vind het zelf een hele grote kans voor jongeren, omdat ze zichzelf willen bewijzen maar het 9 van de 10 keer niet durven. En ik vind het zelf ook gewoon leuk om muziek te maken en het dan te presenteren,” legt Rosa uit. “Ik wil hier vooral iets gaan doen met zang en rap!”

Op de vraag waarom Rosa zo graag naar de jongereninloop komt, antwoordt ze heel vastberaden: “Dat is omdat het hier heel anders is dan waar ik meestal ben. Het is een hele vertrouwde plek. Ik kan hier echt mezelf zijn. Ik kan mezelf laten zien. En door bepaalde omstandigheden die er in mijn leven gebeurd zijn, heb ik gewoon heel veel vertrouwen nodig. En dat heb ik hier!”

Uiteraard gaat Opgroeienin046 ook weer een kijkje nemen bij het jongerenwerk in wijkcentrum De Linde als de verbouwing klaar is en de muziekstudio voor jongeren geopend wordt!

Vragen? Contact?

Bel of mail naar Partners in Welzijn en vraag naar Said Hammoud.
T: 046-4575700
E: [email protected]

Opgroeien in 046

Opgroeienin046 is het online platform over opvoeden en opgroeien in de Westelijke Mijnstreek, en is een initiatief van het CJG Westelijke Mijnstreek.

Het team achter Opgroeienin046 bestaat uit een online marketeer, Etienne van de Ende, en 3 jeugd- en gezinswerkers: Ludy van Brink, Jonne Mestrom en Claudia Sanders. “Wij houden voortdurend de actuele opvoed- en opgroeithema’s in de regio in de gaten, en springen daar op in. We leggen verbindingen met allerlei andere professionals van verschillende organisaties in het werkveld. Zo zorgen we samen voor actuele items en informatie op de website. Ook worden deze items verspreid via de diverse social media kanalen.”

Wat is er allemaal te vinden op de website?

“Deze actuele items verschijnen in de vorm van een video en/of een geschreven artikel, terug te vinden bij ‘onze verhalen’ op de website. Deze items voorzien ouders en andere professionals van praktische tips bij tal van opvoed- en opgroeivragen en geven een inkijkje in het lokale werkveld.

Daarnaast is er op de website veel praktische informatie te lezen bij de categorieën kinderwens, zwanger, baby, peuter, schoolkind en jongeren. Wie weet vind je hier al een antwoord op je vraag. Of kun je hier vinden waar je terecht kunt met jouw vraag of zorg. Staat de informatie die jij zoekt hier nog niet bij? Tip ons gerust. In de agenda is te zien welke activiteiten, cursussen en themabijeenkomsten op het gebied van opvoeden en opgroeien in de 046-regio georganiseerd worden.”

Het Opgroeienin046-krantje

“In het begin van 2021 is de eerste editie verschenen van een Opgroeienin046-krantje op papier. Deze is huis aan huis verspreid in de 046-regio en met veel enthousiasme ontvangen. De digitale versie van de eerste editie is te lezen op www.themanieuws.nl.

Tijdens de nationale Week van de Opvoeding presenteren wij met trots de tweede editie. Ons voornemen is om dit jaarlijks te gaan doen tijdens deze week, om ouders en professionals ook op papier te voorzien van allerlei leuke tips en weetjes die met opvoeden en opgroeien in de Westelijke Mijnstreek te maken hebben.”

Vragen? Contact?

De website is voortdurend in ontwikkeling en wordt regelmatig ge-update. Mis je informatie over een bepaald onderwerp? Weet je een activiteit die niet mag ontbreken op onze agenda? Of heb je een idee voor een video of een artikel? Neem gerust contact met ons op via 046-8506910 of [email protected]

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear