“Toen ik hulp kreeg merkte ik dat ik over alles kon praten”

_BT Clear

“Ik ben Alexsandra Pex en ik ben 24 jaar. Ik heb twee zoontjes: Davino en Dilano. Op dit moment voel ik mij op mijn gemak, maar dat was in het verleden anders. Ik voelde mij erg ellendig. Toen ik hulp van Makker kreeg merkte ik dat ik over alles kon praten. Zij sleepte me er echt doorheen.”

“Voordat ik ondersteuning kreeg, ging het niet goed met mij. Ik heb in het verleden heel nare dingen meegemaakt waardoor ik me lang niet prettig heb gevoeld. Toen ik 16 was wilde ik zelfmoord plegen.

Gepest

Ik werd erg gepest op school en ik voelde m e lelijk. Door het pesten had ik zoiets van: ‘Voor mij hoeft het niet meer.’ Mijn moeder vond mijn afscheidsbrief net op tijd, want anders had ik het misschien gedaan. Op het moment dat ik zwanger raakte ben ik hulp gaan zoeken.

Zelfvertrouwen

Vooral met de kinderen heb ik veel hulp gehad. Ze kwamen hier vier keer in de week. Ze sleepten me er doorheen en gaven me complimenten dat ik het goed deed. Hierdoor kreeg ik zelfvertrouwen. En ik hoefde maar te bellen en ze waren er gelijk. Dat maakte het voor mij wel prettig.

Dingen oplossen

De hulp vind ik vooral goed in dingen oplossen. En ze luisteren goed. Ik kan met haar over alles praten. Ze vindt niks raar. Ik vind dat ze goede oplossingen bedenkt. Hoe ik het als moeder bijvoorbeeld nog beter kan doen.

Beter in mijn vel

Momenteel gaat het goed. Ik zit beter in mijn vel en mijn zelfvertrouwen is gegroeid sinds ik Makker heb. Ik denk dat sommigen zich gewoon schamen voor de situatie waar ze in zitten. Als ze dan hulp zoeken moeten ze er toch over praten. En ik denk dat ze vanuit schaamte er niet over durven praten. Dat gevoel heb ik gelukkig nooit gehad, omdat ik wist dat het moest. Het was beter voor me. Ik hoop dat het een zonnige toekomst is en Makker helpt daar wel goed bij, bij mijn kinderen en bij het vergroten van mijn zelfbeeld.”

Kijk op  www.makker.info, bel met een van onze medewerkers op 088 770 24 97 of stuur een appje naar: 06 10 34 71 04.

_BT Clear

Nu ook EMDR-behandeling voor complex trauma

_BT Clear

“Door de EMDR-behandeling ben ik minder bang. Ik heb meer zelfvertrouwen en durf weer op mensen af te stappen. Ik heb geen last meer van nachtmerries”.
- cliënt van AmaCura-

In 2013 opende de afdeling Amacura Kind en Jeugd haar deuren in Tilburg. Kinderen, jeugdigen en hun ouders kunnen bij AmaCura terecht voor hulp bij gedrags- en ontwikkelingsproblemen. AmaCura biedt onderzoek en behandeling bij bijvoorbeeld autisme, ADHD, depressieve klachten, angststoornissen, zelfbeeldproblematiek of trauma’s. De hulpverlening volgt het principe van ‘stepped care’: zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig”. Persoonlijke aandacht en professioneel maatwerk staan daarbij voorop. Kinderen, ouders, scholen en andere samenwerkingspartners waarderen het kleinschalige, persoonlijke karakter van de zorg bij AmaCura.

 

Meer gespecialiseerde zorg

Door de uitbreiding van het team is Amacura in staat om nog meer gespecialiseerde zorg te bieden. Zo biedt AmaCura nu ook EMDR-behandeling voor complex trauma.
EMDR (Eye Movement Desentisation and Reprocessing ) is een therapie voor cliënten die last hebben van de gevolgen van een schokkende ervaring, bv. pesten. Ze houden last van herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen. Andere klachten die vaak voorkomen zijn boosheid, schaamte en schrik- of vermijdingsreacties.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed reageren op EMDR-behandeling. Toepassing van EMDR is mogelijk bij kinderen en jongeren van alle leeftijden. Ouders spelen een belangrijke rol bij de behandeling.

AmaCura is gevestigd in gezondheidscentrum Forum, Ketelhavenplein in Tilburg Reeshof.

Voor meer informatie over het zorgaanbod van AmaCura kunt u terecht op de website www.amacura.nl of bij het secretariaat
(tel. 046 423 12 50).

Meer informatie over EMDR vindt u op www.emdr.nl en www.emdrkindenjeugd.nl

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear