_BT Clear

Mijn Buurt Assen

Vaart Welzijn werkt onder de vlag ‘Mijn Buurt Assen’ samen met de gemeente Assen, Woningcorporatie Actium en andere maatschappelijke organisaties. Samen met Assenaren werken we aan mooie, veilige en sterke buurten in Assen.

Samen

Van de speeltuin opknappen tot een buurtfeest, een inloopochtend of buurtmarkt; samen maken we de buurt. Mijn Buurt Assen organiseert projecten, maar ondersteunt vooral initiatieven. Hier helpen o.a. de buurtteams bij. Een groene, veilige, gezellige en bruisende buurt. Dát is waar we voor gaan.

Oog voor elkaar

De projecten van Mijn Buurt Assen zijn niet alleen erg leuk, maar zorgen er ook voor dat Assen een fijne plek wordt én blijft. Samen verbeteren we bijvoorbeeld onze woonomgeving, de openbare ruimten, verkeersveiligheid en parkeergelegenheid. Met deze ingrepen versterken we bovendien het contact tussen buurtbewoners. Zo krijgen we meer oog voor elkaar, houden we rekening met elkaar en kunnen we eventuele problemen eerder signaleren.

Ontdek de nieuwe website

Op ons nieuwe online buurtplatform lees je het laatste nieuws uit jouw buurt. Ook zie je in één oogopslag wat er allemaal te doen is. En zet je makkelijk je eigen activiteit op de kaart. Als buurt/sportvereniging, of als bewoner. Daarnaast vind je op onze website tips, zoals te gebruiken materialen en ruimtes in Assen. www.mijnbuurtassen.nl


Eén gezin, één plan, één regisseur’.


Zijn er meerdere organisaties bij jouw situatie betrokken? Dat kan soms verwarrend zijn. Om te voorkomen dat zaken ‘langs elkaar lopen’, werken we in de gemeente Assen met één plan en één regisseur per gezin. Jij kunt met alle vragen over je situatie terecht bij het buurtteam van Vaart Welzijn.

Het buurtteam stemt vervolgens af welke organisatie jou het beste kan helpen. Natuurlijk gaat dit in overleg met jou en met de betrokken organisaties. Zo blijft het overzichtelijk en kan iedereen zich eenvoudiger aan de gemaakte afspraken houden.

In sommige gevallen is de situatie complex of onveilig. Dan neemt een specialist (tijdelijk) de regie over. Dit zijn medewerkers van organisaties als Team Jeugd, het Veiligheidshuis of Veilig Thuis Drenthe.

Spreekuren bij jou in de wijk


Wil je kennismaken met het buurtteam? Of heb je ondersteuning nodig? Loop eens binnen bij één van de spreekuren in jouw wijk. Een afspraak maken is niet nodig.

Lukt het niet om langs te komen? Dan komt één van onze medewerkers graag bij je thuis. Maak een afspraak via (088) 030 51 60 of mail naar [email protected]

Assen Oost
De Werkwereld
Brunelstraat 77
Dinsdag en donderdag 10.00 - 12.00 uur

Baggelhuizen - Centrum
Apollopad 5
Donderdag en vrijdag 10.00 - 12.30 uur

Kloosterveen
MFA Kloosterveste
Vesteplein 5
Woensdag 13.30 - 15.00 uur

Marsdijk & buitengebieden
Wijkgebouw De Dissel
Kleuvenstee 2-4
Woensdag 09.30 - 10.30 uur

Noorderpark - Peelo
De Componist
Paganinilaan 15
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur

’t Markehuus
Scharmbarg 35
Donderdag 10.00 - 12.00 uur

Buurt Informatie Centrum (BIC)
Troelstralaan 42
Vrijdag 10.00 - 12.00 uur

Gezondheidscentrum Assen-Noord
Molenstraat 262
Woensdag 09.00 - 10.30 uur
(start per 1 juni 2018)

Lariks – Pittelo
Het Rode Kruis gebouw
Delft 73
Maandag en woensdag
09.00 - 11.00 uur

MFA Pittelo
Amstelstraat 14
Dinsdag 13.30 - 14.30 uur

Buurt Informatie Centrum (BIC)
Linthorst Homanstraat 13
Woensdag 13.30 - 15.00 uur

Hoofdkantoor
Apollopad 5
Iedere werkdag 10.00 - 12.30 uur

Spreekuur UBA en Vaart Welzijn
Vaart Welzijn en het Uitkeringsgerechtigden Beraad Assen (UBA) hebben besloten, voorlopig als proef, gezamenlijk spreekuur te houden. UBA komt op voor de belangen van mensen met een laag inkomen. Vragen over bepaalde regelingen kunnen tijdens het spreekuur besproken worden.

Vanaf 1 mei 2018 hebben wij de volgende spreekuren:
Assen Oost
De Werkwereld
Brunelstraat 77
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur

Hoofdkantoor Vaart Welzijn
Apollopad 5
Donderdag 10.00 tot 12.30 uur

_BT Clear

Van links naar rechts op de foto: Ans Klein (stagiaire buurtmaatschappelijk werker), Merijn Wierenga (buurtmaatschappelijk werker), Esther de Hesse (buurtwerker), Nina Schoonbeek (buurtwerker), Michel Holzhausen (meewerkend leidinggevende), Mirjam Kalma (buurtwerker), Koen Jansen (buurtwerker sport), Merel Put (buurtwerker), Piet Geluk (buurtmaatschappelijk werker). Fotografie: Freddy Rozenveld (Wijkreporter Mijn Buurt Assen)

_BT Clear