Van vier naar zes buurtteams

Om inwoners nog beter te ondersteunen, splitsen de buurtteams Assen-Oost Baggelhuizen Centrum en Kloosterveen Marsdijk. Dit betekent dat er een aantal nieuwe en bestaande gezichten in de buurt/wijk zijn. Nieuwsgierig? De buurtteams leggen graag contact met inwoners om samen in gesprek te gaan over het wonen en leven in de wijk. Je ziet ons regelmatig lopend of op de fiets in de wijk. Ook zijn we te vinden bij verschillende activiteiten en bijeenkomsten in de wijk.

Van links naar rechts op de foto: Josien Tuhumury (buurtwerker), Bas de Leeuw (meewerkend leidinggevende), Karin Holties (buurtmaatschappelijk werker), Elly Buursema (buurtwerker sport), Awa Miralaei (buurtmaatschappelijk werker), Ina Terpstra (buurtwerker), Alien Braams (buurt- en jeugdmaatschappelijk werker). Fotografie: Jantina Mulder (Wijkreporter Mijn Buurt Assen)

Nieuwsgierig naar de vier andere buurtteams? Kijk dan op www.vaartwelzijn.nl

_BT Clear

Advies, zorg of ondersteuning nodig?
Het buurtteam helpt!

Vaart Welzijn heeft zes buurtteams verspreid over de negen wijken en buitengebieden van Assen. De buurtteams helpen inwoners kosteloos met alle vragen en ideeën op het gebied van wonen, leven, zorg, werken, opgroeien, financiën en actief meedoen.

Buurtteams
Soms zit je met een vraag waar je zelf niet uit komt. Dan is het fijn om te weten dat het buurtteam in de wijk voor jou klaar staat. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen met vragen over:

  • Opvoeden
  • Scheiden
  • Geld
  • Eenzaamheid en depressieve gevoelens
  • Ouder worden en de ongemakken die hierbij komen kijken

De buurtteams van Vaart Welzijn kijken samen met jou naar wat er nodig is om jouw vraag op te lossen. Zij vertellen je waar je terecht kan en verwijzen door als dat nodig is. Natuurlijk kijken ze ook naar wat je zelf kunt doen. Dat is vaak meer dan je denkt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen de buurtwerkers je kortdurend begeleiden om je weer op weg te helpen.

Samen staan we sterk
Om je zo goed mogelijk te helpen, werken de buurtteams samen met andere partijen, zoals aanbieders van jeugdhulp en zorg, woningcorporaties, politie en gemeente. Zij brengen je in contact met een partij die jou begrijpt en verder helpt. Samen zetten we de belangen van alle inwoners van Assen voorop!

Buurtbemiddeling lost problemen op tussen buren

Fijn wonen is belangrijk voor iedereen. Je wilt je thuis voelen in je straat, buurt en wijk. Het gedrag van buren kan er soms toe leiden dat je niet prettig woont. Bijvoorbeeld door rommel in het trappenhuis, harde muziek of stankoverlast. Kleine ergernissen kunnen leiden tot pesterijen of zelfs ruzie. Wanneer het contact met buren verslechtert of escaleert, kun je de hulp inschakelen van de buurtbemiddelaars.

Buurtbemiddeling inschakelen

Een buurtbemiddelaar is een onafhankelijke, getrainde en gecertificeerde vrijwilliger van Vaart Welzijn. Uiteraard hebben zij een geheimhoudingsplicht. De hulp van de buurtbemiddelaars is gratis. De bemiddelaar komt bij jou en de buren thuis om beide kanten van het verhaal te horen. Daarna vindt een bemiddelingsgesprek plaats op een neutrale plek, bijvoorbeeld in het buurtcentrum. De buurtbemiddelaar zorgt ervoor dat de ontmoeting goed verloopt en dat er duidelijke afspraken gemaakt worden. Na enkele weken neemt de buurtbemiddelaar contact met je op om te vragen of de afspraken naar tevredenheid worden nagekomen.

Bijna 70% van de conflicten tussen buren wordt opgelost dankzij buurtbemiddeling.

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met Ans Veldhuis via (06) 511 772 25 of mail naar [email protected]. Twijfel je of buurtbemiddeling ingeschakeld kan worden voor jouw conflict? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wil jij zelf buurtbemiddelaar worden? Vaart Welzijn informeert je graag over de mogelijkheden.

_BT Clear

_BT Clear