Wandelen en BuurtBakkie

_BT Clear

Dinsdagochtend kun je ze zomaar tegenkomen in Assen Oost: een groep oudere wandelaars. Sommigen stappen er stevig op los. Anderen lopen achter een rollator of worden voortgeduwd in een rolstoel. Het maakt niet uit hoe goed je kunt lopen: wandelplezier is voor iedereen!

De groep wandelaars doen mee aan ‘wandelen en buurtbakkie’. Een idee van het buurtteam, De Vijverhof en de Hippe Kringloop. Jort van Straten, buurtwerker Sport, organiseert de wandelingen een keer per twee weken. ‘We verzamelen om half tien bij de Hippe Kringloop aan de Brunelstraat’, zegt hij. ‘Dan gaan we wandelen in twee groepen. Een groep met goede lopers die ongeveer vijf kilometer wandelen. En een groep met mensen die minder goed lopen of in een rolstoel zitten. Zij lopen een kortere afstand, begeleid door de Vijverhof en hun vrijwilligers. 

Rond half elf zijn we allemaal weer terug bij de Hippe Kringloop, waar we nog een ‘bakkie doen’. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we bewegen samen en het is nog gezellig ook. En dat allemaal in de mooie omgeving van Assen-Oost.’

Deelnemen aan de wandelgroep?

Iedereen is van harte welkom! De kosten zijn 1 euro voor de wandeling en een kopje koffie of thee. Meld je aan bij buurtwerker Jort van Straten via [email protected] of bel 06 – 51 17 57 27. Woon je niet in Assen Oost, maar wil je wel graag wandelen? Er zijn ook andere wandelgroepen in Assen. Bijvoorbeeld in de Lariks en Pittelo. Ook hiervoor kun je contact opnemen met de buurtwerker.

_BT Clear

Positieve Gezondheid:
veerkrachtig en betekenisvol leven

Gezond zijn, dat willen we allemaal graag. Want als je gezond bent, voel je je goed en kun je doen wat je leuk vindt. Gezond zijn is méér dan niet ziek zijn. Het betekent dat je goed in je vel zit en voor jezelf kunt zorgen. Binnen Gezond in Assen werken allerlei organisaties samen om de gezondheid van inwoners in Assen te verbeteren. Zij doen dit vanuit de gedachte van ‘Positieve Gezondheid’. Het gaat over hoe je veerkrachtig en betekenisvol kan leven.

Doe de test!

Hoe gaat het? Die vraag krijg je vaak als je bij een arts of hulpverlener komt. Misschien denk je dan – net als veel anderen – dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met je ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over je gezondheid en je welbevinden. En ook niet over wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf goed weet wat belangrijk is. En dat je daarover bijvoorbeeld met je arts praat. Op www.mijnpositievegezondheid.nl vind je een test die helpt inzichtelijk te maken wat voor jou belangrijk is. Als voor jou duidelijk is waaraan je graag wilt werken, kun je hierover in gesprek gaan met je zorgverleners.

_BT Clear

_BT Clear