land art Een unieke collectie landschapskunstwerken

In Flevoland bevindt zich een unieke collectie landschapskunstwerken. Nergens ter wereld vind je zoveel land art bij elkaar als in Flevoland. Deze kunstwerken, van wereldberoemde kunstenaars als Antony Gormley, Richard Serra en Daniel Libeskind, maken van Flevoland eigenlijk één groot openluchtmuseum.

Een museum met polderluchten als witte wanden, een frisse wind als klimaatinstallatie - en waar je de routeplanner nodig hebt als plattegrond.

De collectie land art van Flevoland groeit nog steeds. De afgelopen twee jaar zijn er twee imposant grote, nieuwe kunstwerken onthuld; Deltawerk// van RAAAF & Atelier de Lyon in de Noordoostpolder (zie foto) en Riff, PD #18245 van Bob Gramsma in Dronten bij Biddinghuizen.

Als je stevig doorrijdt kun je alle negen kunstwerken in één dag bezoeken - op eigen gelegenheid of tijdens een georganiseerde bustour. Een dagtocht langs al deze kunstwerken laat je het uitgestrekte polderlandschap op een bijzondere manier ervaren.

Kijk voor tours en routebeschrijvingen op www.landartflevoland.nl

_BT Clear

Zeearenden spotten in de Lepelaarplassen

Vorig jaar is er voor het eerst een zeearend geboren in de Lepelaarplassen in Almere, een Natura 2000-gebied van Het Flevo-landschap dat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park Nieuw Land.

De jonge zeearend, een vrouwtje, is in mei geringd en gezenderd en was gedurende de zomer goed te observeren en te fotograferen vanuit de kijkhut in het gebied. Dankzij de zender hopen we meer te leren over de levensloop van jonge zeearenden in Nederland en de gevaren waarmee ze te maken krijgen tijdens de eerste kwetsbare fase van hun leven. Begin dit jaar zijn er rond de 10 zeearenden gespot in en rondom Nationaal Park Nieuw Land.

Het Flevolandschap is blij dat de zeearenden zich zo goed thuis voelen in het gebied en hoopt uiteraard op meerdere broedpogingen in de toekomst.

Zelf zeearenden spotten? Dit kan het beste vanuit de observatiehut De Lepelaar.
Informeer in ons bezoekerscentrum De Trekvogel naar de actuele situatie.

_BT Clear

_BT Clear