Ontdek Urk Urk ligt direct aan het IJsselmeer!

Maak kennis met dit pittoreske dorp en zijn rijke historie. Urk is de oudste gemeente van Flevoland en leent zich uitstekend om al wandelend te ontdekken. Heerlijk een dagje genieten op het strand of fietsen langs de dijk en door het Urker bos. Shop in de unieke boetiekjes die in de oude straatjes gevestigd zijn, proef de verse vis en geniet van een drankje op een gezellig terrasje.
_BT Clear

Tourist Info Urk heeft een nieuw kantoor en is een beleving op zich. Kom langs en ontvang een gratis plattegrond met alle bezienswaardigheden!

Top 5 uitgelicht

Stadswandeling: Ginkiestocht
De populairste tour door het oude centrum. De gids neemt je mee door de steegjes in de oude dorpskern, waar ieder huisje anders is. U komt langs de bezienswaardigheden en ziet hier verrassende doorkijkjes en knusse pleintjes.

Reserveren aan de balie of stuur een bericht naar [email protected]/06-55874325.

  • zomers ma-za om 12.30 en om 14.00 uur
  • iedere zaterdag om 14.00 uur
  • max. 8 personen

Visafslag
Urk heeft 2 aparte visafslagen. De Noordzeevis, aangevoerd per vrachtauto, wordt verhandeld in de afslag op het bedrijventerrein. De IJsselmeervis, vooral per schip aangevoerd, wordt verhandeld in de afslag op de haven. In deze afslag zijn ook toeristen welkom. Van dinsdag tot vrijdag rond 14:00 uur.

Museum
Een prachtig monumentaal gebouw. Ervaar in dit authentieke museum hoe de Urkers leefden toen Urk nog een eiland was. Kijk eens binnen in het vissershuisje. Bekijk de klederdracht van dichtbij. Maak de ontwikkeling mee van de visserij. Laat u meenemen terug in de tijd.

De vuurtoren
Fantastisch om bovenop deze toren te staan! De ideale plek voor een mooi uitzicht over het IJsselmeer en de voorbijkomende schepen. Bij helder weer zijn de provincies Flevoland, Noord-Holland en Friesland te zien. De vuurtoren bevat op de begane grond een kleine tentoonstelling.

Rondvaart IJsselmeer
Van 29 juni t/m 29 augustus vaart er een veerdienst tussen Urk-Enkhuizen. Iedere dag kunt u meevaren tijdens een rondvaart. Vaar langs de kust van Urk of door het grootste windmolenpark van Nederland.

Kom naar Urk want dat moet u eens beléven.

www.touristinfourk.nl

Top 5

1. Stadswandeling Ginkiestocht
De leukste manier om Urk te ontdekken
2. Bezoek aan de visafslag
Aanvoer en veiling van de verse vis
3. Museum
Het Oude Raadhuis, met leuke kinderspeurtocht
4. Vuurtoren
Beklim dit 18 meter hoge baken uit 1844
5. Veerdienst Enkhuizen
Lekker uitwaaien op het IJsselmeer

_BT Clear

_BT Clear

_BT Clear