fiets- en wandelroutes

Onder voorbehoud van wijzigingen.
Kijk voor een actuele status op de website van het evenement of op de website van de organisatie zelf.

_BT Clear

wandelroutes

Wandelen op Schokland

Duik in de geschiedenis van Schokland en geniet van de natuur.
Wandelroute op 
www.flevo-landschap.nl/schokland

Stadstour door het oude centrum van Urk met een gids

Dormakade 1/Tourist Info Urk
www.touristinfourk.nl

Kunstroute Zeewolde (10,61 km)

Deze route leidt u langs de verschillende kunstwerken die Zeewolde “rijk” is. De kunstwerken staan niet alleen in het dorp, maar ook in het Horsterwold het grootste loofbomenbos van Europa. Het unieke polderlandschap heeft niet alleen architecten, maar ook kunstenaars in vervoering gebracht. Een van de eerste kunstwerken, gerealiseerd in 1996, was ‘Sea Level’ van Richard Serra. De bovenrand van Serra’s betonnen muren geven het waterniveau aan al er geen dijken zouden bestaan. De muren zelf werken als coulissen, waardoor de blik op het landschap steeds verandert.

Zeearenden spotten in Lepelaarplassen.

Spot de ‘vliegende deur’ vanuit een van onze observatiehutten
Meer informatie op 
www.flevo-landschap.nl/lepelaarplassen

fietsroutes

Door de polder

Stap eens op de fiets en tour door de polder, de bossen, het Rivierduingebied, de agrarische velden of langs de meren. Met de haren in de wind en de frisse neus actief de ruimte in en om Dronten verkennen. Diverse thema fietsroutes op basis van het fietsknooppunten zijn beschikbaar.
www.drontengeeftjederuimte.nl

Langs het Weerwater 21 km

Het startpunt van deze route ligt bij VVV Almere, middenin de stad. Vanuit hier fiets je langs het Weerwater naar de rand van Almere Stad
www.visitalmere.com

ALMERE BUITEN 24,4 km

In Almere Buiten start je de fietsroute bij natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. Een prachtig gelegen belevingscentrum met een adembenemend uitzicht over de Oostvaardersplassen waarbij gastvrijheid en service voorop staan.

Oud & Nieuwland route (40 km)

Deze mooie fietsroute loopt langs het Wolderwijd en het Nuldernauw, de randmeren tussen Zeewolde, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. Tijdens deze fietstocht kom je prachtige vergezichten tegen over de vogelrijke randmeren. De verschillende dorpen zijn het bekijken zeker waard. Van Hanzestad (Harderwijk) tot jongste dorp van Nederland (Zeewolde). Je komt het allemaal tegen.

_BT Clear

_BT Clear