Dromen over Dronten? Gewoon doen!

Mooi hè, die eindeloze horizon met kleurrijke akkers. De stoere windmolens onder Hollandse luchten. Dronten heeft niet alleen alle ruimte; die kríjg je ook nog eens volop. Om te fietsen, shoppen, varen, golfen, kamperen of lekker uit je dak te gaan bij Walibi Holland of Dorhout Mees. Hoeveel ruimte kun jij aan? Doe een rondje Dronten!
_BT Clear

Natuur en mammoeten

Het is lekker ontwaken in een van de bossen aan de randmeren, zoals het Reve-Abbertbos. Op de plek waar je nu fijn kunt fietsen of wandelen, liepen ooit mammoeten en wolharige neushoorns. Volgens de legende werd een Romeinse keizer op zijn paard in dit oerbos besprongen door beren en wolven! Ben je in voor avontuur, loop dan de wandelroute (5 km) door dit Woud van Ongenade.

Inspanning en ontspanning

We gaan verder over de dijk richting Ketelhaven met het mooie gemaal Colijn. Wist je dat hier de waterhuishouding (5 meter onder NAP) in de regio geregeld wordt? Nu we er toch zijn, pakken we een boottochtje over het Ketelmeer en Vossemeer - kijk, het IJsseloog met z’n flora en fauna! - richting de nieuwe Revesluis. Daarachter, op het Dronter- en Veluwemeer, is het een paradijs met volop watersportmogelijkheden, van waterskiën tot zeilen. Even relaxen? Meer aan op zo’n leuk eilandje, of geniet van een lunch bij een van de restaurantjes. Dat zit altijd goed!

Boetiekjes en streekmarkt

Tijd om te winkelen. In Swifterbant en Biddinghuizen vind je gezellige winkels met leuke cadeauartikelen en lekkere streekproducten. Met maar liefst 120 shops is stadscentrum SuyderSee in Dronten met haar vele boetiekjes en speciaalzaken echt van alle markten thuis. Maar proef ook eens van de ambachtelijk Streekmarkt, elke eerste zaterdag van de maand. Hmm, dat smaakt naar meer en dat vind je gelukkig volop in de vele lunchrooms en restaurantjes.

Theater en outdoor event

Hé, dat is leuk, die middagvoorstelling bij theater De Meerpaal. Hartje Dronten en met gratis parkeren. Wel zo gastvrij! Lekker bijgekomen en zin in een actief verzetje? Of het nu hardgaan op een achtbaan is, of een van de vele in- of outdoor activiteiten in de regio, hier kun je je energie echt kwijt. En voor het zwoele zomeravondgevoel mijmer je weg op een van de terrasjes in de dorpen of aan de meren. De nacht valt, tijd om naar de camping, B&B of hotelkamer te gaan. Dromen over Dronten. Dat mag. Maar zelf doen en beleven is nog veel leuker. Dronten geeft je die ruimte!

www.drontengeeftjederuimte.nl

_BT Clear

_BT Clear