Zeewolde biedt puur plezier!

Centraal in Nederland ligt Zeewolde, omgeven door water, uitgestrekte natuurgebieden en agrarisch landschap. Op steenworp afstand van de grote steden zoals Amsterdam & Utrecht, vormt het de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke en ontspannende vakantie in Flevoland.
_BT Clear

Fietsen & wandelen

Ontdek het grootste aaneengesloten loofbos op kleigrond in Nederland, het Horsterwold. Verwonder je over de uitbundige flora & fauna die je hier tegenkomt. Bovendien is het een gebied waarin je nog vrij kunt rondstruinen en fietsen.

Maak ook eens een ontspannende fietstocht langs de landerijen, het randmeer en rust onderweg uit bij een van de picknicklocaties of terrassen. Combineer de route met een bezoek aan de Hanzestad Harderwijk en geniet op deze manier van het nieuwe en het oude land. Route te lang? Kies dan het ruime sop en vaar met de fiets/voetveer terug naar Zeewolde.

Kinderen zullen zich in Zeewolde niet vervelen, er is hier van alles te beleven. Stoere wandeltochten, een speelbos, een sprookjesachtig speelpark en volop watersport- en zwemmogelijkheden. Breng ook eens een bezoek aan een van de boerderijen en neem lekkere streekproducten mee naar huis.

Watersport walhalla

Voor bijna elke vorm van watersport is hier ruimte, zowel op het binnenwater als op het randmeer. Sportief aangelegd & in voor actie? Huur een surfplank, een zeilboot, een motorboot, een SUP of sloep en ontdek Zeewolde vanaf de waterkant. Of bezoek een van de eilanden voor de kust van Zeewolde.

Spectaculair verval in schutsluis De Spieghel!
Even ten noorden van het centrum ligt een nieuwe sluis. De schutsluis heeft een verval van maar liefst 5,20 meter en geeft toegang tot de nieuwe vaarroute Blauwe Diamant.

Overnachten

De overnachtingsmogelijkheden in Zeewolde zijn zeer divers. Van bed & breakfast tot campings en bungalowparken. Met de boot? Dan ben je van harte welkom bij een van de gezellige jachthavens of unieke aanlegplaatsen bij een van de eilanden in het Wolderwijd.

TIP Tulpeiland

Voor de kust van Zeewolde vind je een bijzonder schiereiland in de vorm van een tulp. De kelk van de tulp, het hoofdeiland, heeft de grootte van een voetbalveld. De langgerekte natuureilanden vormen de steel. Een dam van 200 meter verbindt het eiland met het vasteland. Het eiland biedt een prachtig uitzicht over het Wolderwijd en Harderwijk.

_BT Clear

_BT Clear