In de gemeente ZEEWOLDE

_BT Clear
De coaches van Sterk in je werk, vlnr: Herma van Laar, Simone van der Werf en Anita Keesman.

Sterk in je werk helpt om de
volgende stap te zetten

_BT Clear

Het zijn roerige tijden. Tijden waarin mensen nadenken over hun werk en loopbaan. Vragen als ‘zit ik nog op mijn plek’, ‘welke stap wil ik nog zetten’ en ‘hoe breng ik privé en werk meer in balans’, passeren de revue. Allemaal vragen waar de loopbaancoaches van Sterk in je werk bij kunnen helpen. Maar, wanneer schakel je een coach in, waar gaat zo’n gesprek dan over en waar kan zo’n coach dan precies bij helpen?

Wij zijn er voor iedereen

Anita Keesman, Simone van der Werf en Herma van Laar zijn de coaches van Sterk in je Werk bij Flever. Zij zetten zich in om de medewerkers in zorg en welzijn of werkzoekenden in deze sector te begeleiden naar een fijne werkomgeving. Anita en Herma hebben zelf ervaring in de sector zorg en welzijn. Anita: “Mijn hele leven heb ik gewerkt in de sector. Op de werkvloer zag ik dat veel medewerkers uit balans raakten, zowel op werk- als privégebied. Toen dacht ik: hier wil ik iets mee. Voor mij een belangrijke motivatie om als coach aan de slag te gaan.” Simone is vanuit haar rol als coach in aanraking gekomen met de sector.

“Als coach geven we mensen een klein duwtje. De oplossing hebben ze vaak zelf al bedacht”

Sterk in je Werk

Medewerkers ervaren meer werkdruk. Dit kan ervoor zorgen dat iemand oververmoeid raakt, het werk niet meer leuk vindt en daardoor wil stoppen. Anita: “Laatst kwam er een dame bij mij op gesprek. Zij liep echt op haar ‘tandvlees’. Tijdens mijn gesprekken met haar werd duidelijk dat zowel thuis als op het werk dezelfde knelpunten naar voren kwamen.

We hebben samen een plan gemaakt en hiermee is ze aan de slag gegaan. Een paar weken later kwam zij weer met een grote glimlach op haar gezicht binnen. Mooi om daaraan bij te dragen.”

Aan de slag als zijinstromer

De loopbaancoaches bij Sterk in je Werk zijn er ook voor de mensen die voor het eerst aan de slag willen in zorg en welzijn. “Soms spreek je mensen die met zoveel passie over het werken in zorg en welzijn vertellen, dat ik dan alleen kan denken: ja, ga dat doen! Simone vult aan: “Wat ik zelf heel erg mooi vind is dat we mensen op een oudere leeftijd ook aan het werk kunnen helpen. Bij mij kwam er een man op gesprek rond de 60 jaar die zijn baan was kwijtgeraakt. Hij wilde graag aan de slag. Toen zijn we samen gaan kijken naar de mogelijkheden en heb ik met hem zijn cv aangepast. Na een aantal sollicitaties is hij nu aangenomen, dat vind ik echt fantastisch.

“Ook steeds meer jongeren kloppen bij ons aan”

Voor jong en oud

Ook steeds meer jongeren nemen een loopbaancoach in de arm. Simone: “Ook steeds meer jongeren kloppen bij ons aan. Soms oververmoeid, maar ook omdat ze wat anders willen gaan doen. Nadat zij van school afkomen, maken zij ook een ontwikkeling door in hun carrière. Dan zie je ineens dat er gedacht wordt: zit ik hier wel op mijn plek?”

Aan de slag!

Het is voor iedereen mogelijk om een loopbaancoach in te schakelen. In twee gesprekken krijgt iemand handvatten mee om aan de slag te gaan. Simone: “Als coach gebruiken we verschillende tools om uit te zoeken waar iemand goed in is: wat zijn de talenten en drijfveren. We kijken ook naar hoe vitaal iemand is. De persoon staat in de gesprekken centraal.”

Werk je in zorg en welzijn en heb je vragen over je loopbaan? Over bijvoorbeeld je doorgroeimogelijkheden, werkplezier of werk-privébalans? Of wil je juist de stap maken naar een baan in zorg en welzijn, maar weet je niet hoe? Dan is een loopbaancoach van Sterk in je werk misschien iets voor jou. Informeer naar de mogelijkheden via www.sterkinjewerk.nl

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear