In de gemeente UTRECHT

_BT Clear

Beste inwoner van Utrecht

In onze mooie stad wonen heel veel verschillende mensen. Van jong tot oud, van geboren en getogen Utrechters tot nieuwkomers. Al die mensen verschillen ook op andere levensgebieden. Op het gebied van hun gezondheid, het wel of niet hebben van een opleiding of werk, en in hun financiële situatie. Ook hun netwerk is anders. De een heeft een heel groot netwerk van familie, vrienden en kennissen om hulp aan te vragen, de ander staat er haast alleen voor.

_BT Clear

Hulp voor wie dat nodig heeft

Iedereen heeft wel eens hulp nodig in het leven. Soms is hulp van je eigen netwerk niet mogelijk of niet genoeg. Daarom zijn wij er voor elke Utrechter die een steun(tje) in de rug nodig heeft. Zeker in deze tijden waarin meer mensen het moeilijk hebben. We vinden het belangrijk dat iedereen gezond, prettig en zelfstandig kan wonen en leven in onze stad. Dat mensen mee kunnen doen. Rond kunnen komen. Zelfstandig kunnen wonen, ook als je ouder wordt, of een beperking hebt. Er is hulp of ondersteuning beschikbaar voor wie dat nodig heeft.

Wat is uw behoefte?

Misschien kunt u ook wat extra ondersteuning gebruiken. U wilt bijvoorbeeld advies om rond te komen met uw geld. U zoekt een vrijwilliger die u helpt om de hond uit te laten. Of u bent op zoek naar ideeën om wat vaker onder de mensen te komen. Weet dat er heel veel mogelijk is in onze sociale stad. Daarbij kijken we zoveel mogelijk naar wat u zelf nog kan, waar u echt behoefte aan heeft en wat er dan nodig is.

Maak kennis met alle organisaties

In deze Zorgkrant maakt u kennis met organisaties waar u terecht kunt voor hulp of advies. Er is een groot aanbod van de gemeente, zorgorganisaties en vrijwilligers in onze stad die u graag helpen.

Kent u bijvoorbeeld het buurtteam al? Zij zitten dichtbij, in alle buurten van de stad. Je kunt er gewoon binnenlopen en hun hulp is gratis. Neem dus gerust contact op wanneer u dat nodig heeft.

Hopelijk helpt deze informatie u om hulp te vragen wanneer het nodig is. Voor uzelf of voor een ander. Ik wens u een heel fijn en vooral gezond 2023.

Hartelijke groet,

Linda Voortman
Wethouder Zorg en Welzijn / Maatschappelijke Ondersteuning

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Utrecht

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Fotografie
Foto Linda Voortman: Bas van Setten
Foto buurtteam: Jerry van der Weert
Foto klein gebaar: Isabell Janssen
Overige foto’s: Willem Mes

Januari 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

_BT Clear

Wat vindt u van deze krant? Heeft u suggesties? Laat het weten via [email protected].

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear