_BT Clear

Flow: Flexibel Onderwijs bij MBO Utrecht

Ben je geïnteresseerd in een overstap naar de zorg? Ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zorgprofessionals in jouw instelling? Of wil je je verder ontwikkelen als zorgprofessional? MBO Utrecht Op Maat is dé aanbieder van zorgonderwijs voor volwassenen in de regio Utrecht. Wij bieden opleidingen, trainingen, bijscholingen en keuzedelen zowel voor de individuele professional als in company voor zorginstellingen. Wij kijken altijd naar de leerbehoefte van de professionals en zorgen dat de ontwikkelingsroute daarbij past en op het juiste moment komt. Flexibel onderwijs Op Maat! In 2021 zijn we gestart met ons FLOW-onderwijs voor volwassenen, flexibel onderwijs waarbij studenten van onze BBL-opleidingen hun eigen route bepalen.

_BT Clear

Dakota Postma

student Verpleegkunde bij Warande
“Ik werkte lange tijd als schoonheidsspecialiste en heb door de coronacrisis een carrièreswitch moeten maken. Omdat ik geen zin had om eerst weer de schoolbanken in te moeten, ben ik specifiek op zoek gegaan naar een baan in de zorg waarbij ik tegelijkertijd kon leren en werken. Het studeren kan nog best wel pittig zijn, maar het helpt enorm dat ik nu iets leer dat écht mijn interesse heeft en waar ik in de praktijk direct wat aan heb. Het werk bevalt ontzettend goed, ik heb inmiddels een jaar lang in een verpleegtehuis gewerkt in Zeist en ben net gestart bij een verpleegtehuis in Bilthoven.”

Angélique Slooff

opleidingsadviseur Careyn Utrecht West
“Careyn Utrecht West wil graag op een andere manier gaan opleiden. Meer op maat, persoonsgerichter, flexibeler en vanuit de leervragen van studenten. Het FLOW-onderwijs past daar perfect bij. Het mooie is bovendien dat we dit onderwijsconcept kunnen afstemmen op specifieke wensen van Careyn. Kwaliteit van leven van bewoners en cliënten is ons uitgangspunt. Onze casuïstiek wordt opgenomen in de lessen; het onderwijs sluit aan bij de praktijk. Ook leren studenten hoe ze kunnen omgaan met de dynamiek in de zorg. Dat vinden wij belangrijk.”

Wil jij werken in de Zorg & Welzijn?

Als (toekomstig) zorgprofessional kun je je inschrijven voor een van onze opleidingen. Die zijn er in verschillende vormen. Wij bieden trainingen, bijscholing, leereenheden, keuzedelen en complete opleidingen in de zorg. Passend bij jouw niveau, leerbehoefte en beschikbare tijd. Bij MBO Utrecht bepaal je je eigen ontwikkelroute. Van een kortdurende module tot een complete opleiding en alles daartussen. 

De Academie voor Zorg & Welzijn van MBO Utrecht biedt voor volwassenen de opleidingen Verpleegkunde, Verzorgende-IG, Helpende Zorg & Welzijn, (Gespecialiseerd) Pedagogisch medewerker Kinderopvang en Maatschappelijke Zorg aan in de BBL.

_BT Clear

Meer informatie

Geïnteresseerd in werken en leren in sector Zorg & Welzijn? Bezoek dan onze open dag op zaterdag 21 januari van 10:00 tot 14:00 uur op onze nieuwe Onderwijsboulevard op de Australiëlaan of maak een afspraak via [email protected]. Voor ons maatwerktrajecten Zorg & Welzijn kijk je op www.mboutrecht.nl/opmaat. Voor het reguliere opleidingsaanbod: www.mboutrecht.nl/opleidingen.

_BT Clear