In de gemeente UTRECHT

_BT Clear

Wat voor hulp is er voor u?

In Utrecht vinden we het belangrijk dat iedereen gezond, prettig en zelfstandig kan wonen en leven. Voor wie dit (even) niet vanzelfsprekend is, organiseren we zorg en ondersteuning op maat bij u in de buurt. Neem contact op met een hulp- of zorgverlener als u dat nodig heeft. Ook vrijwilligers helpen graag. In het overzicht hieronder is te zien waar u terecht kunt. Deze organisaties staan voor u klaar!

Infolijn voor hulp en contact

Zoekt u iemand om mee te wandelen of heeft u behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van DOCK Utrecht en NIZU helpen u graag. Bel 030 – 236 17 45 (bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur) of kijk op Nizu.nl.

Het Buurtteam voor professionele hulp

Het buurtteam helpt u bij vragen over geld en schulden, zorg, hulp, ondersteuning, opvoeden en opgroeien. U vindt de contactgegevens van uw buurtteam op de pagina hiernaast.

Overzicht hulp voor ondernemers

Advies en financiële hulp voor ondernemers en zzp’ers: Utrecht.nl/ondernemen-geldzorgen.

JoU hulp voor jongeren

Jongerenwerkers van JoU zijn er voor jongeren (en hun ouders) die behoefte hebben aan contact of een steuntje in de rug: Jou030.nl.

Servicepunt Utrecht

Heeft u een vraag voor de gemeente Utrecht en komt u er zelf niet uit? Bel gerust met het Servicepunt: 030 – 286 10 00.

Kijk voor een uitgebreider overzicht van hulp op Utrecht.nl/hulpnodigwachtniet.

SERVICEPUNT GEMEENTE UTRECHT
VOOR ALS U ER ZELF NIET UIT KOMT

Heeft u een vraag voor de gemeente Utrecht en komt u er zelf niet uit? Vindt u het internet bijvoorbeeld lastig? Of spreekt u niet goed Nederlands? Bij het Servicepunt in het stadskantoor of wijkbureau bij u in de buurt helpen we graag. Blijft u liever thuis? Dan kunt u ook met ons bellen, chatten of videobellen.

Vraag het gerust

Samen komen we er vast uit. Zo kwam inwoner Piet (86) bij onze medewerker
Hetty voor een verlenging voor een invalideparkeerkaart. Ze hebben samen het aanvraagformulier ingevuld en een kopie gemaakt van zijn ID. Piet vroeg ook om hulp bij het betalen. Dat was snel geregeld met de collega’s van afdeling parkeren. Piet bedankte Hetty hartelijk.  

Hoe bereikt u ons?

  • Bel ons via 030 - 286 10 00.
  • Kom tussen 9.00 en 17.00 uur langs bij het stadskantoor (Stadsplateau 1) of tussen 9.00 en 12.00 uur bij het wijkbureau bij u in de buurt.
  • Op www.utrecht.nl/contact staan de adressen van onze wijkbureaus.
  • Ga naar www.utrecht.nl/servicepunt voor de chat, videochat of contact met een doventolk.

DOCK staat voor u klaar

De Sociaal Makelaars en Sociaal Beheerders van DOCK staan voor u als inwoner klaar in alle Utrechtse wijken. U kunt ze vinden op straat, in de speeltuinen en in de buurtcentra waar ze samen met inwoners de wijken nog levendiger maken. Op www.dock.nl/utrecht vindt u een overzicht van de activiteiten die DOCK in de wijken ondersteunt en samen met actieve bewoners organiseert. Ook vindt u daar de contactgegevens van alle DOCK-medewerkers en de locaties van de buurtcentra en speeltuinen die door DOCK beheerd worden. U bent van harte welkom om eens binnen te lopen of contact op te nemen. Wie weet heeft u een goed idee voor de buurt, wilt u vrijwilliger worden of heeft u zin om mee te doen met een activiteit?  Tel. 088 - 855 51 26  [email protected]  ■  www.dock.nl/utrecht

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear