In de gemeente Twenterand

_BT Clear

Een klein gebaar maakt voor de ander een groot verschil

_BT Clear

Een extra maaltje koken voor je zieke buurvrouw, de hond uitlaten voor je buurman die slecht ter been is, zijn voorbeelden van kleine gebaren die een groot verschil uitmaken in het leven van de ander.

In de gemeente Twenterand wonen veel mensen die graag iets voor een ander doen. Jaarlijks zetten de gemeente Twenterand, de Huurdersraad en woningcorporatie Mijande Wonen een aantal van deze buren in het zonnetje. Noaberschap draagt namelijk bij aan fijn wonen. Door iets voor een ander te doen, maak je namelijk echt het verschil. Hierdoor kunnen mensen bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen.

“Het is prachtig om te zien hoe de ´stille krachten´ in de buurten en wijken in het zonnetje gezet worden. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat of buurt voor iedereen prettig te houden. Een klein gebaar kan echt zo veel uitmaken voor een ander. Mooi om al die bijzondere verhalen te lezen.” Aldus Melanie Maatman, directeur-bestuurder van Mijande Wonen.

Ook draagt het bij aan een vertrouwde, veilige en fijne leefomgeving en het vermindert eenzaamheid. Mensen die zich inzetten voor een fijne buurt, verdienen dan ook wel wat extra waardering.

Traditiegetrouw zetten we deze buren altijd op Nationale Burendag in het zonnetje. Ook dit jaar kwamen er weer mooie verhalen binnen over buren die echt het verschil maken voor hun buren. De stille krachten in buurten en wijken. Een greep uit deze mooie verhalen:

_BT Clear

_BT Clear

Jolien Entjes uit Vriezenveen werd in het zonnetje gezet door haar buurman. Toen Corona uitbrak vroeg ze in de buurt-app wie er boodschappen nodig had. En ze stuurde de buurman en berichtje: “zojuist nieuwe aardappelen gerooid, ook een maaltje buurman?”

Jan en Ineke Ekkel uit Vriezenveen zijn genomineerd door het buurmeisje. “Het zijn de liefste buren uit Vriezenveen! Elke dag brengt de buurman de krant en haalt in de herfst de bladeren uit de tuin en als we de sleutel zijn vergeten kunnen we toch naar binnen.”

Denise Gerrits uit Vroomshoop is door haar buurman genomineerd omdat ze altijd klaar staat voor een ander. “Je hoeft haar maar te bellen voor oppas en ze staat er meteen.”

De heer en mevrouw Weijermars, Johan Weijermars is genomineerd door zijn buurman omdat Johan altijd voor iedereen klaar staat. Heb je iets stuk, dan repareert Johan het. Moet er iets gesnoeid worden, dan helpt hij een handje. “Vriendelijkheid kost niets”, zegt Johan!

Verdient uw buur ook een bloemetje?

Kent u ook zo’n buur die u graag in het zonnetje zet? Vanaf het voorjaar 2023 kunt u uw buur aanmelden. Meer informatie vindt u tegen die tijd op www.mijande.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear