In de gemeente Twenterand

_BT Clear

Evelien van Opbergen

Weerbaar of kwetsbaar:
wij zijn er voor iedereen

Voor u ligt een prachtige informatiekrant waarin we u graag laten zien welke mogelijkheden er zijn voor zorg, welzijn en ondersteuning voor u als inwoner van de gemeente Twenterand. Twenterand staat bekend om haar sterke noaberschap. Omzien naar elkaar is heel gewoon. Maar soms is alleen omzien naar elkaar niet helemaal genoeg en hebben inwoners meer hulp, vrijwillig of professioneel, nodig. Zeker in deze tijd. Laat u infomeren en inspireren door de informatie die u in deze krant kunt vinden. Waar kunt u terecht met uw vragen?

_BT Clear

Samen met vele partners bieden wij al decennia lang hulp en ondersteuning voor het welzijn van alle inwoners van Twenterand. Dat betekent dat wij er voor iedereen zijn die een steuntje in de rug kan gebruiken of vragen heeft. Niet dat wij daarin altijd zelf het passende aanbod bieden, maar juist om u snel en direct naar de juist plek toe te leiden. Jong en oud, man of vrouw, weerbaar of kwetsbaar: wij zijn er voor iedereen.

We zouden u graag een totaal overzicht geven van alles wat er mogelijk is in Twenterand, met alle partners die dat samen mogelijk maken. Maar dan zou deze krant een te groot boekwerk worden. We hebben er daarom een selectie van de mogelijkheden uitgelicht om u op weg te helpen.

U vindt in deze informatiekrant dus een greep uit het enorm brede aanbod. Denkt u maar aan Stichting Evenmens en de recent geopende Dementheek, MEE IJsseloevers, de Vriezenhof, Mijande Wonen, RIBW, Stichting Leergeld Twenterand en ZorgSaam Twenterand. We werken hierin nauw samen, vrijwillig en professioneel.

Heeft u een vraag over zorg en ondersteuning, over vrijwilligerswerk of mantelzorg, over opvoeden en opgroeien, over uw buurt of energietoeslag? Of heeft u een vraag waarvan u niet weet waar u hem moet stellen? Kom langs of bel het Zorginformatie•punt. Daar wordt u op weg geholpen en zijn wij pas tevreden als u echt geholpen bent. Het Zorginformatie•punt is hét centrale punt waar u al uw vragen in het sociaal domein kunt stellen en waar we met vele partners achter de schermen elke dag opnieuw met veel plezier samenwerken.

Neemt u ook eens kijkje op de websites van de verschillende organisaties en gebruik daarvoor de sociale kaart: Wegwijs Twenterand. Hier vindt u alle informatie van organisaties die mogelijk iets voor u kunnen betekenen. Allemaal gebundeld op één centrale plek.

En ondertussen: blijf omzien naar elkaar en schakel ons in als u een vraag voor uzelf of uw naaste heeft!

Evelien van Opbergen
Directeur – Bestuurder
ZorgSaam Twenterand

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van ZorgSaam Twenterand

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

November 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear