In de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

_BT Clear

WERK EN VRIJE TIJD

_BT Clear

De kracht van Wurkstart"

Ben je op zoek naar een (andere) baan, of wil je weten wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt? Start bij Wurkstart! Het vinden van de juiste baan of opleiding kan best lastig zijn. Maar misschien is het nog wel lastiger om je (echte) interesses, talenten en vaardigheden te ontdekken. Wurkstart helpt je. Met een adviesgesprek ontdekken we samen waar jouw interesses, capaciteiten en sterke punten liggen - en welke sectoren en beroepen daarop aansluiten. Een adviesgesprek bij Wurkstart is altijd gratis, onafhankelijk en op een locatie bij jou in de buurt.

Voor wie is Wurkstart?

Iedereen met een vraag over leren, werken en ontwikkelen kan bij Wurkstart terecht. Van scholier tot ervaren kracht. Enige voorwaarde is dat je in de gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel woont. Kom je uit een ander deel van Fryslân? Dan helpt Leerwerkloket Fryslân je graag.

Hiermee kun je bij Wurkstart terecht: 

  • Welke baan past écht bij mij?
  • Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?
  • Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit in Noardeast-Fryslân?
  • Ben ik te oud om nog aan een opleiding te beginnen?
  • Ik wil van vakgebied wisselen, maar hoe doe ik dat?
  • Ik wil wel iets nieuws leren, maar niet terug naar school.
  • Ik heb veel werkervaring, maar geen diploma’s.

Maatwerk

Wurkstart is een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk, de Friese ROC’s en het Rijk. Wurkstart heeft veel kennis van de arbeidsmarkt. Wurkstart levert écht maatwerk.

Meer weten? Ga naar wurkstart.nl of stuur een e-mail naar: [email protected].

Team Wurkstart: Erik Talsma, Johan Dijkstra en Siska Bongenaar

Geen geld voor sport of een culturele hobby?

Het Volwassenfonds Sport & Cultuur helpt!

Wil je graag sporten? Bijvoorbeeld voetballen, fitnessen of volleyballen? Of zou je graag muziek- of schilderles willen volgen? Maar is je inkomen te laag om er lesgeld of contributie van te betalen? Dan kan het Volwassenfonds Sport & Cultuur je misschien helpen.

Wat is het?

De gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel en het Volwassenfonds Sport & Cultuur vinden dat alle inwoners recht hebben op sport en creatief bezig zijn. Daarom werkt de gemeente samen met het Volwassenfonds Sport & Cultuur.

Is het voor jou?

Dat kun je laten uitzoeken door een medewerker van het Gebiedsteam of van Sport Fryslân. In deze krant lees je uitgebreid wat het Gebiedsteam is. De medewerkers kennen de spelregels en weten of jij geld van het fonds kunt krijgen. Zij doen de aanvraag voor je. Je kunt vaak binnen drie weken nadat je aanvraag is goedgekeurd al sporten of andere leuke culturele dingen doen!

Wat is het bedrag?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag dat je kunt krijgen. Ze kijken daarbij naar de hoogte van het lesgeld. Ook kijken ze naar de dingen die je eventueel moet kopen, zoals kleding, schoenen of bijvoorbeeld een instrument. Als je aanvraag is goedgekeurd, betaalt het fonds het lesgeld of de contributie van jouw keuze. Is je aanvraag voor spullen die je nodig hebt voor sport- of andere lessen goedgekeurd? Dan ontvang je een waardebon die je kunt gebruiken bij een winkel in de buurt. De medewerker kan daar meer over vertellen.

Meer weten?

Ga naar de website van het Volwassenfonds Sport & Cultuur: volwassenenfonds.nl of neem contact op met het Gebiedsteam van de gemeente.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear