In de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

_BT Clear

zorg voor jou

_BT Clear

Het Gebiedsteam staat
voor je klaar

Loop je in het dagelijks leven tegen problemen aan waar je zelf niet zo gemakkelijk uit komt? Wil je eens praten over je persoonlijke situatie? Of heb je concrete hulp nodig? Het gebiedsteam denkt met je mee en helpt om je situatie te verbeteren.

Wat doet het gebiedsteam?

Het gebiedsteam is onderdeel van de gemeente. Het team helpt mensen van alle leeftijden. Ze zijn er niet alleen om problemen op te lossen, maar denken ook graag met je mee om ze te voorkomen. Dat kan gaan over:

 • Opgroeiende kinderen en opvoeding
 • Mantelzorg
 • Relaties of eenzaamheid
 • (Dreigende) problemen met geld
 • Wonen (bijvoorbeeld aanpassingen in je huis of aanvragen van huurtoeslag)
 • Werkloosheid of arbeidsongeschiktheid
 • Onderwijs en problemen op school
 • Verwerking bij bijvoorbeeld rouw, echtscheiding en mishandeling
 • Gezondheid, ziekte, spanning, beperkingen of een opname in een verzorgingshuis
 • Verslaving (alcohol, drugs, gokken, internet)
 • Vervoer en mobiliteit

Het aanmeldteam

Zoek je contact met het Gebiedsteam, dan kom je eerst bij het Aanmeldteam. Dat bestaat uit Marijke, Gerda, Christien en Martje. Zij zijn allemaal hulpverlener (geweest). Ze hebben veel ervaring opgedaan. Zij luisteren naar je verhaal of vraag en bespreken samen met jou waarmee je het beste geholpen bent. Soms kan één telefoongesprek al enorm opluchten.

Ook proberen zij je meteen al tips en adviezen te geven. Kun je zelf iets doen, binnen het gezin of met hulp van familie of bekenden? Of is er toch meer hulp nodig en in welke vorm dan? In dat geval maken we een aanmelding en neemt een medewerker van het Gebiedsteam contact met je op.

Het Aanmeldteam: Marijke, Gerda, Christien en Martje

Contact met het Gebiedsteam

Gebiedsteam Noardeast-Fryslân en Dantumadiel
Telefoon: (0519) 29 88 88
E-mail: [email protected]
Bezoekadres: gemeentehuis Damwâld, Hynsteblom 4

Of ga naar www.noardeast-fryslan.nl of www.dantumadiel.frl.
Klik op de homepage op ‘Zorg en Ondersteuning’. Hier vind je informatie over verschillende onderwerpen waarbij we je kunnen helpen.

Beter lezen en schrijven:

het Digi-Taalhuis

Een berichtje met je telefoon versturen. Een verhaal in de krant lezen. Het lijkt zo makkelijk. Maar voor veel mensen is dit lastig. Wie moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met computers kan laaggeletterd zijn. Dat kan grote invloed op je leven hebben. Maar er zijn manieren om ermee aan de slag te gaan. Ken je iemand die niet goed kan lezen of schrijven? Dan kun je hem of haar wijzen op het Digi-Taalhuis van de bibliotheek.

Hulp met lezen, schrijven en de computer

In de bibliotheek zit het Digi-Taalhuis. Hier kun je beter leren lezen en schrijven en met de computer omgaan. Dat doe je samen met een taalmaatje. Je kunt informatie krijgen over een (digi)taalcursus en er zijn computers om op te oefenen.

Wil je iemand (helpen) aanmelden om mee te doen? Bel dan met 088-1656123 of mail naar [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.ontdekdebieb.nl onder het kopje ‘Leren en doen’. 

_BT Clear

Coalitie Kom Erbij! Wat is het en wat doen ze?

De Coalitie Kom Erbij in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel is een groep organisaties die samenwerken om eenzaamheid aan te pakken en een samenleving te bevorderen waarin ruimte en mogelijkheden zijn voor iedereen.

De jaarlijkse ‘Kom Erbij Week’ is inmiddels uitgegroeid tot een hele maand. Deze maand worden er activiteiten georganiseerd voor alle inwoners van de beide gemeenten. Maar ook de rest van het jaar wordt er hard gewerkt aan de verschillende thema’s. Bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor ontmoeting, aan zingevende activiteiten, aan toegankelijke gebouwen en openbare ruimte en aan verbindende en gezonde activiteiten zoals sport en beweging.

Maar inclusie, zorgen dat iedereen erbij hoort, is van ons allemaal! Het begint bij begrip hebben voor elkaar, elkaar zien en naar elkaar luisteren.

Onze campagne heet dan ook niet voor niets ‘trek eens mijn schoenen aan’! Oftewel: verplaats je eens in de situatie van een ander.

CONTACT

Zoek je mogelijkheden voor ontmoeting of een maatje neem dan contact op met een stichting Welzijn bij jou in de buurt. Heb je meer problemen neem dan contact op met ons Gebiedsteam via tel. 0519-29 88 88, optie 1. Je kunt ons ook een e-mail sturen via [email protected].

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear