In de gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

_BT Clear

Vrijwilliger van Home-Start is een ‘maatje’ voor het gezin

Als (aanstaand) gezin heb je het wel eens lastig: het ouderschap is nieuw voor je en je hebt een heleboel vragen, moeilijkheden met de kinderen, je komt de deur niet uit, hebt weinig contact met familie en vrienden, er is ziekte of er zijn spanningen. Meestal kun je problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om naar je te luisteren, met je meedenkt over de opvoeding en jou hierbij praktische hulp en tips biedt. Een vrijwilliger van Home-Start kan zo’n steuntje in de rug bieden.

_BT Clear

Moeder Gabriela: “Met drie kleine kinderen had ik het moeilijk. Alles wilde ik perfect doen, maar ik kreeg het niet voor elkaar en voelde me hierdoor erg onzeker. Het consultatiebureau verwees mij door naar Home-Start. Vrijwilliger Inge, zelf moeder, had veel ervaring. Van haar leerde ik dat het ook anders mag. Ik kon alles met haar delen. Ik heb veel gehad aan haar luisterend oor en voelde me begrepen. Door met elkaar te praten, kwam mijn zelfvertrouwen weer terug. Dat heb ik zélf bereikt dankzij het steuntje ​in de rug van de vrijwilliger.” 

Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoedondersteuning, en is van mening dat preventie en vroegtijdige ondersteuning van groot belang is om kleine vragen klein te houden en niet uit te laten groeien tot grote problemen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap vanaf de zwangerschap en voor ouders met kinderen tot 14 jaar. De steun is voor gezinnen gratis.

Informatie over Home-Start kan verkregen worden bij coördinator Lara Harkema:
[email protected] 
06- 35 11 38 52 
www.home-start.nl

_BT Clear

De baan van je dromen

Als pedagogisch medewerker ben je flexibel, enthousiast, eerlijk, creatief, zorgzaam, open, vaardig, eigenzinnig, leergierig en heb je een hart voor kinderen. Herken jij jezelf hierin? Dan pas je perfect bij Kinderopvang Friesland. Daar zoeken ze nieuwe medewerkers en stagiaires.

_BT Clear

Kinderopvang Friesland bestaat sinds 1985. Begonnen als gastouderproject in Harlingen, Franeker en omgeving, is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste kinderopvangorganisaties in Friesland. Kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang, vakantieopvang en gastouderopvang… Kinderopvang Friesland is actief op veel locaties in alle hoeken van de provincie Friesland. Dit kan kleinschalig zijn, maar ook in groter verband, bijvoorbeeld binnen een Integraal Kind Centrum. Met betrokkenheid en flexibiliteit creëert Kinderopvang Friesland een tweede thuis voor een kind.

Vacatures

Groter groeien betekent automatisch meer vraag naar medewerkers. Voor verschillende locaties heeft Kinderopvang Friesland vacatures. “Wij zijn op zoek naar enthousiaste pedagogisch medewerkers’’, vertelt Eline Bootsma. “Een vaste baan, met veel uren, een flexibele baan, denk aan invalkracht, er is van alles mogelijk. Op onze website vind je meer informatie, maar je kunt voor vragen ook bellen naar ons hoofdkantoor in Franeker.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Eén ding is zeker. Kinderopvang Friesland staat voor kwaliteit. Aan ervaring en professionele begeleiding geen gebrek. Ook al kom je net kijken, bij ons voel je je al gauw thuis. We laten je absoluut niet zwemmen.’’

“Pedagogisch medewerker is ook een mooi en dankbaar beroep’’, vervolgt Eline. ,,Je maakt veel leuke, grappige en waardevolle momenten mee. Je geniet van een kind, van de eerlijkheid en het enthousiasme, van het samenwerken met fijne collega’s en je bent blij met het vertrouwen dat ouders je geven. Denk je er over na om als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan? Wacht dan niet te lang en mail je sollicitatie, een brief met CV, naar [email protected] Dit is dé kans op de baan van je dromen.’’

Stage lopen

Ben je student en op zoek naar een stageplek? Ook dan ben je bij Kinderopvang Friesland aan het juiste adres. ,,Professionele begeleiding, doorgroeimogelijkheden, een baangarantie en een stagevergoeding… Er zijn redenen genoeg om bij Kinderopvang Friesland als stagiair aan de slag te gaan’’, weet Eline Bootsma.

,,Samen met de stagiair kijken we naar de leerdoelen; zo helpen je op weg naar een fantastische baan. Wie ervaring in de kinderopvang op wil doen, kan zich op onze website aanmelden voor een stageplek. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.’’

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear