Voorwoord

_BT Clear

Hub Janssen, wethouder sociaal domein in de gemeente Stein

“Je hebt nu de informatiekrant van het CJG Westelijke Mijnstreek in de hand. Opgroeien in 046. Uit ervaring weet ik dat het fijn kan zijn zo nu en dan informatie, tips en adviezen te krijgen over opvoeden en opgroeien."

Want opvoeden is de leukste en de moeilijkste klus die we als ouders krijgen. Wanneer doe je het goed? En wie bepaalt dat? Wat als jouw kind een totaal ander karakter heeft dan jij? Weet dat je er niet alleen voor staat.

Opvoeden is steeds opnieuw keuzes maken. Kleine, grote, makkelijke en moeilijke. En elke ouder die meer dan éen kind heeft, zal dit herkennen: geen kind is gelijk. Ieder kind is uniek. Opvoeden is daarmee geen truc die je bij elk kind opnieuw kunt toepassen.

Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden en opgroeien. Bij organisaties zoals het CJG Westelijke Mijnstreek en de jeugd- en gezinswerkers van Partners in Welzijn kan iedereen heel vrijblijvend terecht met vragen. Ook kun je altijd een kijkje nemen op de website www.opgroeienin046.nl. Zij bieden je graag handvatten bij het opvoeden.

Zij zijn er natuurlijk ook voor de kinderen zelf. Want opgróeien in 046, ook dat is leuk, maar ook dat kan uitdagend zijn. Er kunnen kinderen zijn die zich in een stressvolle (thuis)situatie bevinden, of gepest worden, kinderen waarvan ouders gescheiden zijn, jongeren die te maken krijgen met allerlei verleidingen… noem maar op. Dan kan het voor deze kinderen fijn zijn te ervaren dat ze niet alleen staan en dat ze hulp en/of tips kunnen krijgen.

Ook kinderen en jongeren kunnen bij het CJG en op www.opgroeienin046.nl terecht en zijn meer dan welkom. Er is info te vinden over diverse groepen voor kinderen en jongeren die in hetzelfde schuitje zitten of dezelfde behoeftes hebben. Denk hierbij aan een praatgroep voor kids en jongeren met ouders die verslaafd zijn (geweest). Of een groep voor meiden die het willen hebben over vriendschap, liefde en seks. Ook worden diverse cursussen en workshops aangeboden waaraan de jeugd kan deelnemen, bijvoorbeeld over het omgaan met faalangst. Want we praten niet alleen over onze jeugd, we praten ook vooral met hen.

Ik wens je veel leesplezier. En als je vragen hebt over opvoeden of opgroeien, blijf er vooral niet mee zitten.

Hub Janssen,
wethouder sociaal domein in de gemeente Stein

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

.

.

_BT Clear