SP: Voor Jezelf, Voor Elkaar, Voor Capelle aan den IJssel

 

De kersverse lijsttrekker Jay Pahladsingh gaat met veel vertrouwen de gemeenteraadsverkiezingen in. De SP gaat de campagne in met de slogan ‘Voor Elkaar’. We spreken met Pahladsingh over zijn lijsttrekkerschap, over zijn idealen voor onze gemeente en waarom Capellenaren deze gemeenteraadsverkiezingen op de SP moeten stemmen.

Wat heeft u ertoe bewogen om lijsttrekker voor de SP te worden?

Vanaf de start van de SP in Capelle aan den IJssel ben ik al actief in het bestuur, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. De SP staat voor gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit. Deze waarden zijn van groot belang in onze maatschappij. De stap naar het lijsttrekkerschap is een logische volgende. Ik kijk ernaar uit om de SP naar het centrum van de macht in Capelle te loodsen. De vorige verkiezingen zijn we van 1 naar 3 zetels gegroeid. De komende verkiezingen verwacht ik wederom groei en is mijn inzet om te komen tot een stadsbestuur waar de SP onderdeel van uitmaakt.

Wat kunnen Capellenaren van de SP verwachten?

Capelle is een fijne gemeente om te wonen, waar de afgelopen jaren ook veel werk is verzet om onze gemeente nog mooier te maken. Door de politiek maar ook door de inwoners zelf die zich vaak belangeloos inzetten voor de medemens. Daarnaast zien we dat het na de zware jaren economisch weer beter gaat. De komende jaren moeten we ervoor zorgen dat we dit inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken.

We moeten investeren in betaalbare huurwoningen voor midden- en lagere inkomens. Het is steeds lastiger om aan een betaalbare woning te komen en de woningen die er zijn moeten in veel gevallen gerenoveerd worden.

We pakken armoede aan. Ondanks dat het beter gaat met de economie, groeit nog steeds één op de vijf kinderen in Capelle op in armoede. Dat is onverteerbaar! Daarom investeren we eenmalig vijf miljoen extra om meer mensen te begeleiden naar een vaste baan.

Top vijf kandidaten vlnr: Jay Pahladsingh, Willem Vlot, Ayse Özturk, Jan Breepoel, Daniel Thenu

We maken werk van een duurzaam Capelle. Dat betekent vol inzetten op de energietransitie en dat niet alleen rijke mensen profiteren van duurzame energie, maar heel Capelle. Ook hiervoor willen we eenmalig vijf miljoen extra beschikbaar stellen om vanuit een duurzaamheidsfonds initiatieven te ondersteunen, die onze stad schoner en duurzamer maken.

Wat zijn uw persoonlijke drijfveren om lijsttrekker voor de SP te zijn?

Dat we als maatschappij naar elkaar moeten omkijken en solidair zijn met mensen die het even niet redden. Dit vind ik belangrijk, en dit zie ik ook terug bij de SP. Ik zie om mij heen veel mensen die zich inzetten voor de maatschappij. Dat stemt mij hoopvol. We zijn op weg naar een ieder-voor-zich-maatschappij en dat komt de solidariteit niet ten goede. In Capelle zien we ook dat er wordt beknibbeld op uitgaven in het sociale domein. Jaar op jaar blijven de miljoenen zorggeld op de plank liggen, terwijl aan de andere kant mantelzorgers zich de benen uit het lijf mogen lopen. Ik heb zin in de campagne, de samenwerking met de inwoners en organisaties in Capelle aan den IJssel. Mijn deur staat open voor een ieder die mee wil werken aan een socialer Capelle. De SP kan de klus uiteraard niet alleen klaren, ik kijk uit naar een samenwerking met de Capelse samenleving.

 

Verkiezingskrant Gemeente Capelle aan den IJssel
_BT Clear

_BT Clear