Leefbaar Capelle
blijft gewoon

 

Gewoon blijven doen was de titel van ons vorige verkiezingsprogramma. Die belofte hebben we gehouden en waar gemaakt! Daarom beloven we ook nu dat we de komende jaren gewoon doorgaan met gewoon doen wat we zeggen, doen wat we moeten doen en zeggen wat we doen. Wij blijven dat gewoon doen zonder geldverspilling voor overbodige plannen en regeltjes en waar nodig voor Capelle, kleuren we zelfs buiten de lijntjes. Als Leefbaar Capelle doen we dit zoals u van ons bent gewend vooral zonder kapsones. Wij roepen niet alleen dat we benaderbaar zijn, maar zijn het gewoon. Je zou kunnen zeggen dat wij de ‘aanraakpolitiek’ niet alleen hebben uitgevonden, maar ook een gezicht en naam hebben gegeven. Dit alles onder het motto doe maar gewoon en blijf dat vooral gewoon doen voor ons Capelle. Bij de komst van Leefbaar Capelle in 2002 hebben wij beloofd dat we het verschil zouden maken. En nu, 16 jaren verder, kun je zeggen dat we dat verschil hebben gemaakt. Onze bestuursverantwoordelijkheid, ons beleid is een vertaling van hetgeen wij horen, zien en voelen in ons mooie Capelle.

Samen met u, onze coalitiepartners en de gemeenteraad hebben we ingezet op verbetering van de (sociale) veiligheid door de komst stadsmariniers, cameratoezicht, team Handhaving & Vergunningen, wijkveiligheidsbijeenkomsten, buurtpreventieteams en de vele buurtveiligheidsapps. En voor ons houdt veiligheid niet op bij de voordeur. Wij kijken niet weg bij kindermishandeling en huiselijk geweld. De aandacht, aanpak en hulpverlening voor zowel slachtoffers als plegers willen wij, waar mogelijk, verder verstevigen.

AOW=gratis OV

Leefbaar Capelle blijft, weliswaar met een kleine aanpassing, gewoon vasthouden aan het gratis openbaar vervoer voor senioren. In 2019 gaat het gratis ov in vanaf de pensioengerechtigde leeftijd. Dit voorstel doen wij om het ‘gratis ov’ betaalbaar te houden en vragen daarvoor uw begrip. Daarnaast blijven we ons sterk maken voor betere wijkverbindingen. Bijvoorbeeld door de inzet van kleine busjes en/of tuktuk’s. Dit alles zonder verhoging van de lokale lasten. Geen lastenverzwaring is voor u en ons inmiddels de gewoonste zaak van Capelle…

Lokaal sociaal

Inmiddels zijn de gevreesde decentralisaties in het Sociale Domein een feit. In Capelle zijn we erin geslaagd om de invoering daarvan vrijwel pijnloos te laten verlopen. Wij konden ons simpelweg ook geen fouten veroorloven. Dit vereiste mensenwerk. Dankzij creativiteit, inzet en betrokkenheid op hoog Capels niveau is dit ons gelukt! Bestrijden van armoede blijft hoog op de politieke agenda staan evenals aandacht voor onze kwetsbare buurten. Als lokale partij hebben wij gezegd dat we in het belang van onze Capellenaren desnoods tot Den Haag zouden strijden en dat hebben we gedaan. Zowel voor de falende aanpak van mensen met verward gedrag, aanpak van verkeershufters als voor invoering van de zogenaamde Rotterdam wet a la Capelle in een aantal kwetsbare buurten.

Dat er weer wordt gebouwd in Capelle kan niemand zijn ontgaan. Het stadscentrum, inclusief De Koperwiek, wordt op vele fronten tegelijkertijd aangepakt en in samenspraak met u liggen er mooie toekomstplannen voor onder andere Landelijk Capelle, Oeverrijk, De Mient, een nieuw zwembad/annex sporthal en nieuwbouw voor basisscholen in Fascinatio, Schenkel en Middelwatering.

Samen met u zetten wij ons graag in voor een veilig, sociaal, mooi, schoon, duurzaam en vooral leefbaar Capelle! Dat zeggen wij niet alleen maar dat blijven wij gewoon doen. Wij blijven gewoon doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Fotograaf: Frank de Roo

 

Verkiezingskrant Gemeente Capelle aan den IJssel
_BT Clear

_BT Clear