SAMEN FIT WORDEN EN BLIJVEN!

_BT Clear

Wilt u fitter worden door gezellig met anderen te bewegen? Dan is nu het moment om u aan te melden voor één van de activiteiten van Sportservice Veenendaal.

Sportservice Veenendaal biedt verschillende activiteiten aan. Met alle lessen kunt u deelnemen op uw eigen niveau en in uw eigen tempo. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Naast het samen sporten staat gezelligheid hoog in het vaandel. Na iedere les wordt samen gezellig koffie of thee gedronken.

‘Je blijft er lekker fit bij’

Mevrouw Van der Meijden is 94 jaar en gaat wekelijks naar de gym.
“Vanaf mijn jeugd ben ik gewend om te sporten. In mijn jonge jaren bij de gymnastiekvereniging en later als volwassene in het zwembad. Op oudere leeftijd ben ik weer naar de gymnastieklessen gegaan bij het Meer Bewegen voor Ouderen.”

Mevrouw Van der Meijden heeft door de jaren heen al haar vriendinnen zien wegvallen. Gelukkig heeft zij familie om zich heen, maar vrienden en kennissen zijn ook erg belangrijk. Bij het wekelijkse gymuurtje heeft zij nieuwe contacten opgedaan. Nu komen zes dames regelmatig bij elkaar op bezoek en doen dingen samen. Er wordt als het nodig is een boodschapje voor iemand gedaan of ze helpen elkaar op een andere manier.
Mevrouw Van der Meijden is niet meer zo goed ter been, maar zij heeft altijd een luisterend oor voor iemand die dat nodig heeft. Mevrouw Van der Meijden: “Ik vind de gym zo leuk omdat je fit blijft, maar vooral omdat je onder de mensen bent. Je bent pas echt bejaard als je thuis gaat zitten.”

“Een ochtend waar ik mij enorm op verheug”

Fenny Folmer is slechtziend en weet dat ze helemaal blind gaat worden. “Ik heb vroeger gekorfbald, gegymd en ik zwem nog steeds. Mijn motivatie om meer te willen bewegen is lekker bezig zijn maar ook in contact komen met andere mensen en lotgenoten. Wanneer je slechtziend bent wordt je wereldje letterlijk en figuurlijk kleiner.”

Via de thuiszorg hulp kwam Fenny in contact met Sportservice Veenendaal. “Ze snapten mij goed en zijn op zoek gegaan naar een passende sport- en beweegactiviteit. Ik ben in de Sport Extra beweeggroep terecht gekomen. Hier heb ik kennis gemaakt met Showdown tennis. Dit is een sport voor blinden en slechtzienden. Elke week verheug ik mij enorm op de activiteit” aldus Fenny.

_BT Clear

Mobiliteit geven in uw leven

_BT Clear

Iedereen kent het wel, vermoeide en pijnlijke voeten na een lange dag lopen of staan. Wat als u nu iedere dag pijnlijke voeten heeft en het lopen niet zo vanzelfsprekend gaat? Op zo’n moment kan een orthopedisch schoentechnicus misschien iets voor u betekenen.

Bij orthopedische schoenen heeft men al snel een beeld van vroeger voor zich; grote en lompe schoenen. Het contact met zo’n technicus laat men dan ook liever aan zich voorbijgaan. Dit beeld is niet meer van deze tijd.

Materialen en technieken zijn verbeterd en de consument wordt ook steeds kritischer. Er zijn hulpmiddelen die invloed kunnen hebben op pijn/druk/stabiliteit of loopfunctionaliteit. Hierbij denken we aan steunzolen of een aanpassing aan de schoenen.

Voor iedere voet

Orthopedische schoenen kunnen voor iedere voet gemaakt worden. De uitvoering van het model is in grote lijnen door de cliënt te bepalen. Een orthopedisch schoentechnicus geeft de mogelijkheden en eventuele risico’s aan en geeft adviezen qua kleur/soort leer en zolen. Qua uitstraling probeert de technicus de schoenen zoveel mogelijk te laten lijken op een confectie schoen zodat de aangepaste schoenen zo min mogelijk opvallen voor de consument. Dit is uiteindelijk wat we graag willen. Zo is er een grote variatie in uiterlijk van de schoen mogelijk.

Vaak wordt de vraag gesteld waarom orthopedische schoenen nodig zijn en waarom deze hoger zijn. We hebben vaak te maken met voetstandafwijkingen of spieraandoeningen waardoor de voeten overbeweeglijk zijn en oncontroleerbaar en dit is niet in een standaard confectie schoen te realiseren.
Als we kijken naar de voeten en de knieën zien we regelmatig dat de belastingslijn niet optimaal is, dit is in een orthopedische schoen aan te passen door een standcorrectie of uitbouw, waardoor deze belastingslijn geoptimaliseerd wordt. Qua hoogte zien we dat het enkelgewricht het enige gewricht is waardoor de voet naar boven en naar beneden kan bewegen. In een schoen is de voet/enkel te fixeren waardoor we een betere stand kunnen krijgen of bepaalde functies van spieren kunnen opvangen. Het uiteindelijke doel is om de cliënt mobiel te houden of mobiliteit te geven.

_BT Clear
_BT Clear