Investeren
in mensen loont!

Er zijn werkgevers die inhoud willen geven aan betrokken ondernemerschap. Die niet denken in beperkingen maar graag kijken naar wat – en hoeveel - iemand wél kan. En er zijn veel mensen die nu niet aan een baan komen omdat ze niet voldoen aan het ideale profiel. Maar ze kunnen meer dan vaak gedacht wordt en ze willen vooral graag.

HetWerktNu is een ondersteunende dienstverlener voor werkgevers op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gericht op “de P van Personeel”. HetWerktNu ontzorgt werkgevers bij het vinden, in dienst nemen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om kandidaten die gemotiveerd zijn om te werken en weer een kans verdienen op een plaats op de arbeidsmarkt. Daarbij geeft HetWerktNu de mensen een dienstbetrekking, waarna zij via een detachering geplaatst worden. De werkgever loopt zo dus geen risico’s.

Win-win

Van Verseveld Infra uit Elst (U) is zo’n betrokken ondernemer. Van Verseveld Infra is gespecialiseerd in diverse diensten en werkzaamheden op het gebied van grondwerkzaamheden, straatwerkzaamheden en infra. Zij hebben Abdirahman Ise Ahmed uit Veenendaal een kans gegeven om weer aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Van Verseveld Infra heeft hierdoor niet alleen een gemotiveerde medewerker erbij gekregen, maar geeft ook meteen invulling aan social return on investment (SROI) bij overheidsaanbestedingen. Een win-win voor zowel de medewerker als het bedrijf.

Bent u benieuwd naar wat HetWerktNu voor u kan betekenen?
Kijk op www.hetwerktnu.nl.

“Als bedrijf investeren we in mensen, zij zijn het kapitaal van onze onderneming”, aldus Martijn van Koningsveld, bedrijfsleider bij Van Verseveld Infra. “Binnen ons MVO-beleid hebben we de samenwerking gezocht met HetWerktNu. Met als mooi resultaat een betaalde baan voor Abdirahman via een gunstige detacheringsconstructie”.

Ook ‘Abdi’ is blij met zijn werk: ”Dit is mijn eerste betaalde baan nadat ik in 2009 vanuit Somalië naar Nederland kwam. Ik werk nu al meer dan 6 maanden bij Van Verseveld Infra en het is zwaar maar heel mooi werk. Ik verdien nu mijn eigen geld om mijn gezin te onderhouden”.

Het WelzijnsPalet van Zorggroep Charim organiseert activiteiten afgestemd op individuele behoeften

‘We kijken naar de mens die voor ons staat’

“Doe waar uw passie ligt, dat zeggen wij tegen ouderen.” Marlies Bochane, coördinator Welzijn bij Zorggroep Charim in Veenendaal, straalt enthousiasme uit. Ze vertelt over de ontwikkelingen op het gebied van het WelzijnsPalet, de welzijnsactiviteiten van de christelijke zorggroep. “Het WelzijnsPalet komt er anders uit te zien de komende jaren. Groepsgevoel blijft belangrijk en er komt meer aandacht voor het individu.”

“Onze welzijnsactiviteiten worden steeds meer afgestemd op de individuele behoeften van de bewoners. Veel ouderen bloeien op als ze de activiteiten van het WelzijnsPalet ontdekt hebben”, zegt Marlies met een glimlach. “Ieder mens vindt het fijn om ergens bij te horen. Maar niet iedereen is gelijk. Daarom bouwen wij heel bewust een stuk keuzevrijheid in. We bieden programma’s die zijn afgestemd op de behoefte van de individuele cliënt.”

Vernieuwde locatie

De vernieuwing van locatie De Meent maakt dat nog beter mogelijk. “Op De Meent worden nu al veel activiteiten georganiseerd en er is een dagopvang. Straks is de locatie heel geschikt om zelf te kiezen hoe je je dag inricht. Met een atelier, een bibliotheek, restaurant, bioscoop, stilteruimte, de wellness en andere faciliteiten aan het dorpsplein in De Meent kun je kiezen waar je zin in hebt die dag. Of je nu mee wilt doen met een groepsactiviteit of een krantje wilt lezen op het dorpsplein, doe waar je blij van wordt. Heb je zin in mozaïeken, schilderen, houtbranden of juist in bloemschikken? Wij ondersteunen de creatieve hobby van de cliënt met begeleiding.”

Het WelzijnsPalet zorgt voor leven in de brouwerij. “We hebben een samenwerking met basisscholen, waardoor ouderen regelmatig in contact komen met kinderen. Ook is er een peutergroep. Ouderen worden daar enorm blij van. Ze lezen de kinderen voor, doen spelletjes en creatieve activiteiten met hen. Dat gaat enorm goed samen. Prachtig om te zien.”

Welzijn staat voorop

Wat drijft Marlies en haar team? “We kijken naar de mens die voor ons staat. Wat past bij hem of haar? Daarom maken we altijd persoonlijk kennis met iemand en verwijzen we ook door als we denken dat een aanbod elders geschikter is. We werken immers aan het welzijn van de oudere. Dat doel houden we voor ogen. We nodigen alle ouderen in Veenendaal van harte uit om persoonlijk te komen kennismaken, om te zien waar de behoefte ligt.”

_BT Clear
_BT Clear