In de gemeente Stadskanaal

_BT Clear

Rianne Wiersma (links) en Carin van der Velde.

Laagdrempelige workshops kunst en cultuur voor jongeren!

In januari 2023 start Kunstenschool ZG workshops voor jongeren van 12 tot 18 jaar in de gemeente Stadskanaal. In samenwerking met jeugdwerkers van Welstad is nagedacht over de locaties en thema’s waar behoefte aan is.

Directeur Carin van der Velde en coördinator Rianne Wiersma vertellen wat de beweegredenen zijn voor deze nieuwe serie workshops.
Carin van der Velde: “Kunstenschool ZG heeft nu drie locaties in de gemeente Stadskanaal waar wij muziek-, dans- en theaterlessen geven tot 18 jaar, maar we willen op meer locaties cultuur aanbieden. Kinderen in de leeftijd tot 12 jaar maken kennis met kunst en cultuur door de lessen cultuuroriëntatie die wij op alle basisscholen verzorgen, maar we willen ook meer voor de oudere jeugd doen. Voor hen maken we nu op meerdere locaties een extra aanbod met workshops die afgestemd zijn op de interesse van de jeugd. Het worden korte cursussen met een lage prijs.”
Rianne Wiersma: “Met de jeugdwerkers van Welstad hebben we gekeken wat de behoefte is en welke locaties geschikt zijn. Het worden laagdrempelige locaties, zoals buurthuizen, in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde en Alteveer. We leggen nu de laatste hand aan het ontwikkelen van de inhoud en het regelen van geschikte professionele docenten. De workshops en de docenten zijn aansprekend voor de jeugd: Street art, Rapteksten schrijven, Beats maken en Urban dance.“

“Cultuur is een middel om jongeren hun talenten te laten ontdekken en zelfvertrouwen te geven”

Als je meer wilt weten: hou onze website en de info via de buurtwerkers in de gaten! www.kunstenschoolzg.nl

Niet alles lukt

Ken je dat? Je woont al weer een tijdje in je huis en je hebt het prima naar je zin, maar het zit je allemaal even niet mee. Je hebt het te druk op je werk, of je hebt even helemaal geen werk. Je relatie is over, of je kinderen hebben net een ‘lastige’ leeftijd…

Voor je het weet is er in en om je huis meer rommel dan je eigenlijk zou willen. Maar de energie om het op te ruimen heb je even niet. Je buren klagen, en jij kan dat niet zo goed hebben. Want net toen je vorige week een avondje voor jezelf had, gaven je buren een feestje. Wat een herrie!
Het kan iedereen overkomen. Maar wist je dat Lefier je daarbij kan helpen? Wij verhuren natuurlijk woningen, maar we vinden het ook belangrijk dat het gezellig is in de buurt. En dat jij er met plezier woont. Net als je buren.
Daarom kun je altijd bij ons aankloppen. Bijvoorbeeld als het even niet lukt om je dingen te regelen. Of als je baalt van je buren. Wij zullen ons best voor je doen. Bijvoorbeeld door de juiste hulp in te schakelen. En je de weg te wijzen. Ook als je denkt aan verhuizen, bijvoorbeeld om ergens anders een frisse start te maken, kunnen wij je helpen. Met het inschrijven bij Thuiskompas bijvoorbeeld. Dat is niet moeilijk, maar je moet het wel even weten.

Thuiskompas

Zoek je een woning in Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen of Stadskanaal? Schrijf je dan in bij Thuiskompas via www.thuiskompas.nl. Op de website staat het aanbod van beschikbare woningen van acht Drentse woningcorporaties. De inschrijving is gratis, bij het accepteren van een huis betaal je eenmalig € 25,- acceptatiekosten.

Tuingereedschap lenen

Oktober is de beste maand om de tuin winterklaar te maken. Het weer is vaak nog prima en de grond is nog niet te hard en bevroren. Het winterklaar maken van de tuin zorgt ervoor dat tuinieren in het voorjaar een stuk gemakkelijker wordt. Het gras kan tot eind oktober nog gemaaid worden, verwijder uitgebloeide bloemen en snoei bomen en planten. Ook is het nu tijd om bloembollen te planten voor in het voorjaar.

Heb je een tuin, maar geen tuingereedschap? Als wijkbewoner kun je gratis tuingereedschap lenen. Op onze website kun je lezen wat je kunt lenen en waar je dat kunt doen: www.lefier.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

  •  
_BT Clear