In de gemeente Stadskanaal

_BT Clear

Sport en Gezondheid voor iedereen:

Sport, bewegen en gezonde voeding zijn belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor je lijf en je gezondheid. Door sport en bewegen vergroot je ook jouw zelfvertrouwen, weerbaarheid en vitaliteit. Samen bewegen vergroot vaak ook jouw sociale netwerk.

Onze begeleiding:

De sociaalwerkers sport van Welstad stimuleren inwoners van de gemeente Stadskanaal om gezond te leven en om actief te blijven. Dit doen we door samen met inwoners, clubs en verenigingen sport- en beweegactiviteiten bij jou in de buurt te organiseren. Dit doen we voor iedereen: jong en oud, met of zonder beperking. Daarnaast geven we informatie en advies over leefstijl, voeding en een gezond gewicht.

“Ik sport nu al ruime tijd wekelijks via een van de beweeggroepen vanuit Welstad. Het actief met elkaar bezig zijn in combinatie met de sociale contacten en mensen die ik hierdoor heb leren kennen, doen mij ontzettend goed!”

Vind je het lastig om in beweging te komen of merk je dat je een sport niet voor langere tijd volhoudt? Onze buurtwerkers sport helpen je graag om sport en bewegen een vast onderdeel van je leven te maken. Zo zijn er diverse sport en- beweeg­groepen waarbij voor alle leeftijden mee gekeken kan worden wat bij jou zou kunnen passen.

Sport en cultuur voor alle kinderen:

Lukt het met alle stijgende kosten niet om sportkleding aan te schaffen of om het contributiebedrag voor de sportvereniging of cultuuraanbieders te betalen waardoor jouw kind niet deel kan nemen? We informeren je graag over de mogelijkheid om gebruik te maken van middelen uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Welstad kan je in contact brengen met de juiste intermediair.

Zelf een initiatief:

Heb je zelf een leuk initiatief in je eigen buurt, dorp of wijk maar weet je niet goed waar te beginnen? De sociaal werkers denken graag met je mee.

Vrijwilligerswerk doe je voor de ander én voor jezelf!

Marleen Buter (VIP! vrijwilliger): ‘’Mijn streven is om andere vrijwilligers, als zij langskomen bij het VIP! voor inschrijving of informatie, met een glimlach naar buiten te laten gaan. Door mijn vrijwilligerswerk voel ik mij weer opgenomen in het werkende en sociale bestaan. Dit geeft mij, mede door mijn collega’s een goed en nuttig gevoel.”

Vrijwilligerswerk is voor iedereen. Of je nu veel of weinig tijd hebt, er is altijd iets te doen. Veel activiteiten en diensten zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligerswerk geeft mensen de kans zich te ontplooien, ervaring op te doen of andere mensen te ontmoeten. Het belangrijkste is, dat je vrijwilligerswerk doet dat past bij je interesses en talenten. Een goede klik met de organisatie of persoon waar jij vrijwilligerswerk gaat doen is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Wat doen we?

VIP! is het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) in de gemeente Stadskanaal en onderdeel van Welstad. VIP! is er voor iedereen die vrijwilligerswerk doet of wil doen en woont in de gemeente Stadskanaal. Ook zijn we er voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers of willen weten hoe vrijwilligers aan de organisaties te blijven binden.
Het VIP! biedt verschillende diensten, zoals bemiddeling, trainingen, promotie en waardering.

Zo brengt onze nieuwe website vipstadskanaal.nl vraag en aanbod bij elkaar. Je vindt er alle actuele vrijwilligersvacatures in onze gemeente. Organisaties die een vrijwilliger zoeken kunnen dit op onze website melden via een vacature. Ook vind je op de website allerlei informatie over vrijwilliger zijn en vrijwilligerswerk. Denk aan vergoedingen, verzekeringen, een verklaring omtrent gedrag (VOG), et cetera.

VIP! biedt een inloop voor mensen die informatie of advies willen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Ook voor andere vragen over vrijwilligerswerk ben je van harte welkom. Loop dan op dinsdag- woensdag- of donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur binnen bij het VIP! Stadskanaal, te vinden aan Gandhiplein 5, Stadskanaal. Ook zijn we telefonisch (0599 655 001) of via mail ([email protected]) te bereiken.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

  •  
_BT Clear