In de gemeente Stadskanaal

_BT Clear

Jongerenwerk mét Impact!

Het jongerencentrum De Kwinne in Stadskanaal en Skills in het Lint in Musselkanaal zijn de plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en meehelpen het centrum draaiende te houden. Samen met ons team van jongerenwerkers die er ook zijn om even een praatje mee te maken als je ergens mee zit, of als je een leuk idee hebt. Het afgelopen jaar is er ook veel aandacht besteed aan het project Impacter.

Jongeren werken bij het project Impacter aan hun persoonlijke doelen en dragen tegelijkertijd een steentje bij aan de maatschappij. Er zijn verschillende redenen voor jongeren om mee te doen met Impacter. Er zijn jongeren die vastlopen op school, jongeren die een doel of een droom hebben, en jongeren die graag iets voor een ander willen doen. Bij Impacter gaan wij met deze jongeren een traject aan en proberen we een goede plek te vinden waar de jongere tot zijn recht komt. Niets is bij ons te gek!

Impacter-certificaten uitreiking

Al 90 jongeren hebben een traject gevolgd bij Impacter en veel deelnemers hebben een certificaat behaald, als formele erkenning na wekenlange inzet. Projecten waar jongeren mee bezig zijn geweest zijn bijvoorbeeld het opzetten van een gamecafé, een kledingbeurs voor de minima en een lhbti+-acceptatiedag. Jongeren hebben tijdens het uitvoeren van deze projecten aan hun eigen doelen gewerkt en tegelijkertijd anderen geholpen

Wil jij ook impact maken?

Kijk voor meer informatie op: impacterstadskanaal.nl en neem contact met ons op!

Jongerenraad

Binnen een jongerenraad praat en denk je mee over onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren in Stadskanaal. Denk daarbij aan die thema’s waar vaak volwassenen keuzes in maken terwijl jij als jongere weet wat jij belangrijk vindt. Meepraten over dingen waar jullie mee te maken hebben. Over het aanbod aan sport en cultuur, over huisvesting, over ontmoetingsmogelijkheden, over regels voor onder en boven de 18 jaar en wat je zoal bezighoudt. Daarom zijn wij op zoek naar jongeren tussen de 14 en 18 jaar die een jongerenraad willen vormen. Meedoen? Neem contact op met ons Jongerenwerk!

Tip voor woningeigenaren:Jouwbespaarcoach!

Jouwbespaarcoach is een initiatief van de Oost-Groninger gemeenten, Veendam, Stadskanaal, Westerwolde, Midden-Groningen, Oldambt en Pekela. Jouwbespaarcoach helpt en adviseert woningeigenaren om te besparen op hun woonlasten. 

Misschien denk je dat je onvoldoende geld hebt om isolatie te betalen. Toch blijkt dat er veel mogelijk is, door speciale subsidies en financieringsregelingen. Jouw onafhankelijke Bespaarcoach ondersteunt en zoekt dit samen met je uit!

Wat kan een Bespaarcoach voor jou doen?

De Bespaarcoach meet bij je thuis je raam-, gevel-, vloer- en dakoppervlak. Samen met je energieverbruik levert dit direct een rapport op. Hij bespreekt deze maatregelen met je en vertelt meer over de financieringsmogelijkheden. Denk hierbij aan subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen. De bespaarcoach verkent met jou de mogelijkheden, rekent uit wat het kost en wat je gaat besparen. De bespaarcoach kan helpen bij het opvragen van offertes en bij het aanvragen van subsidies en leningen.

Voorbeeld

Jan en Marja wonen in een tussenwoning in Stadskanaal en willen graag energie besparen. Ze hebben een inkomen rond bijstandsniveau en geen geld om te investeren in isolatie. Ze hebben behoefte aan hulp en nemen daarom contact op met de Bespaarcoach.

De Bespaarcoach komt bij Jan en Marja thuis voor een gesprek. Hij meet de woning op en bekijkt de isolatie. Dit verwerkt hij een maatwerkrapport voor Jan en Marja. Uit het rapport blijkt dat het interessant is om het dak en de muur van de woning te isoleren. Hiermee besparen Jan en Marja 32% op hun energierekening, ofwel 50 euro per maand.

Alleen hebben Jan en Marja helaas geen geld om het isoleren te betalen. Daarom helpt de bespaarcoach Jan en Marja met het aanvragen van subsidies. Dankzij een subsidie van de gemeente Stadskanaal kunnen Jan en Marja het dak en de spouw gratis isoleren en besparen ze ook nog eens 600 euro per jaar op hun energiekosten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: jouwbespaarcoach.com/bespaarcoach

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

  •  
_BT Clear