Sociaal wijkteam Lelystad

_BT Clear

Lukt zelfstandig wonen niet meer zo goed? Heb je ondersteuning nodig bij praktische zaken, zoals het huishouden of vervoer? Wil je actief blijven of heb je zelf een idee om de buurt te verbeteren? Wil je ondersteuning aanvragen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Je kunt contact opnemen op een manier die jou het beste uitkomt. Vul uw vraag in via de website, kom langs of bel met het Wijkpunt bij jou in de buurt.

“Ik belde naar het sociaal wijkteam met de vraag voor een taxipas. N.a.v. het telefoongesprek besloten ze bij mij langs te gaan. Ik kon spreken over hoe het met me gaat na het overlijden van mijn man: ik ben eenzaam. Inmiddels heb ik een cursus gevolgd en loop ik mee met een wandelgroep. Het verdriet is niet weg maar ik heb weer perspectief.”

Contactgegevens van het Sociaal wijkteam in uw stadsdeel

TIP! Voorbereiding keukentafelgesprek

Heb je ondersteuning nodig bij het huishouden, vervoer of de invulling van je dag? In het keukentafelgesprek met een medewerker van het sociaal wijkteam wordt jouw aanvraag voor ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) besproken. Wij raden je aan iemand bij het gesprek te vragen die veel voor je betekent. Twee weten meer dan één: dan weet je zeker dat alle zaken aan bod komen die voor jou van belang zijn.

Voor organisaties

Er is een korte film beschikbaar waarin de werkwijze van het sociaal wijkteam helder wordt uitgelegd. Deze korte film is zowel met als zonder geluid (met ondertiteling) beschikbaar en hierdoor ook geschikt voor beeldschermen in wachtkamers. Wilt u deze film gebruiken, dat kan. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Welke wijkaanbod vind je nog meer in de www?

Wijkteams Icare
Huisartsenpraktijken
Gezondheidscentra
Buurtzorg
Kinderdagverblijven
Scholen
Etc etc etc

TIP! Staat het aanbod van jouw organisatie er nog niet in?

Dit is eenvoudig te regelen via het digitale formulier wat te vinden is in de WieWatWaar op www.welzijnlelystad.nl of meld het bij www.zorgwelflevoland.nl.

_BT Clear