Aanbod in Lelystad makkelijker vindbaar

Via digitaal platform WieWatWaar

_BT Clear

Mensen blijven tegenwoordig langer thuis wonen. Dat is prettig want zo houd je regie over je eigen leven. Soms is daar hulp of ondersteuning bij nodig. Die kan komen vanuit de eigen omgeving en het netwerk om je heen, maar ook van professionals als dat nodig is. Bij de sociaal wijkteams kun je met allerlei vragen terecht.

Zo is het beter mogelijk om een zelfstandig leven te blijven leiden. Contacten zijn daarbij erg belangrijk, want zonder contacten ligt eenzaamheid op de loer en is het lastiger om af en toe om hulp te vragen. Welzijn Lelystad heeft in samenwerking met Zorgwel Flevoland een digitale zoekmachine ontwikkeld, waarmee inwoners van Lelystad alle mogelijkheden en het aanbod op het gebied van welzijn makkelijk kunnen vinden. Via de zogeheten “Wie Wat Waar” wordt de komende tijd alle aanbod in Lelystad steeds beter vindbaar. Er is in Lelystad zoveel aanbod; er is echt voor ieder wat wils.

Of je nou graag eens een keer samen met een ander een maaltijd nuttigt in een wijkvoorziening of dat je graag tekent en schildert in verenigingsverband. Via “Wie Wat Waar” kun je als mantelzorger, of verder weg wonende zoon of dochter, ook wat betekenen voor je in Lelystad wonende ouder. Via “Wie Wat Waar” zoek je bijvoorbeeld snel uit hoe jouw moeder elke avond een warme maaltijd aan huis geleverd kan krijgen. Maar ook als je wil weten wat het ondersteuningsaanbod is bij een bepaalde beperking, kun je via “Wie Wat Waar” snel uitvinden waar je moet zijn. Ik ben blij met deze ontwikkeling.

Via de website van Welzijn Lelystad en de website van de gemeente Lelystad kom je via een ‘knop’ snel op “Wie Wat Waar”.

Ik roep graag iedereen op die een leuke activiteit organiseert of een aanbod heeft, dit te plaatsen op “Wie Wat Waar”, zodat de database nog beter gevuld raakt. Samen maken we deze site tot een soort Google van Lelystad, waar iedereen kan vinden wat hij of zij zoekt.


Janneke Sparreboom
Wethouder Wmo

Collectieve zorgverzekering Lelystad

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Op die manier kunt u de zorg krijgen die u nodig heeft. De gemeente Lelystad biedt mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering. U profiteert dan van een uitgebreid aanvullend pakket en betaalt minder premie dan bij een reguliere aanvullende verzekering. Binnenkort wordt bekend gemaakt hoe de aanvullende ziektekostenverzekering voor 2017 eruit gaat zien. Meer informatie hierover kunt u dan vinden op de website: www.lelystad.nl

Dienstencheques

Voor (extra) inkoop huishoudelijke hulp. Dienstencheques zijn een aanvulling op de dienstverlening vanuit de Wmo.

Met de cheques kunnen bijvoorbeeld extra uren huishoudelijke hulp worden ingekocht. Tegen een vergoeding van € 7,50 per uur kunt u voor maximaal 3 uur in de week dienstencheques kopen. U dient wel te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Voor meer informatie kijkt u op de website: www.lelystad.nl

Mantelzorg waardering

De gemeente Lelystad vindt mantelzorgers erg belangrijk en wil hen daarom graag waarderen en ondersteunen. Als waardering voor mantelzorgtaken wordt de zogenaamde Mantelzorgwaardering in twee vormen aangeboden: de Lelypas met een maximaal bedrag van € 200,00 of een geldbedrag van maximaal € 180,00. De keuze is aan de mantelzorger zelf. Het maximale bedrag van de Lelypas is € 20,00 hoger om de besteding ten goede te laten komen aan lokale ondernemers in Lelystad. Mantelzorgers kunnen de aanvraag zelf indienen, maar het is ook mogelijk dat de zorgvrager de aanvraag voor zijn/haar mantelzorger indient. Hierbij moet worden voldaan aan bepaalde voorwaarden.

Voor meer informatie over de mantelzorgwaardering kunt u het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lelystad benaderen:

tel. 0320-707159 of mail naar  [email protected].

_BT Clear