GGD Flevoland

_BT Clear

Verbinden doen we samen ook in Lelystad! 112 en de bekende gele ambulances, daar kent u ons van. Maar wist u dat GGD FLEVOLAND nog veel meer doet?

Jeugdgezondheidszorg

We waken samen met u over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. We houden gezondheidsonderzoeken, voeren het rijksvaccinatieprogramma uit en komen langs op de scholen. Voor al uw vragen over opgroeien, ontwikkeling en gedrag kunt u bij de GGD terecht.

Geestelijke gezondheidszorg

De geestelijke gezondheidszorg is een belangrijk aandachtsgebied van de GGD. Het gaat hierbij om kwetsbare mensen met psychische en/of verslavingsproblemen. Wij bieden een vangnet en verwijzen door.

Reizigerszorg

Gaat u op reis naar een land met risico op infectieziekten? Bij de GGD kunt u terecht voor uw vaccinaties en advies op maat voor alle reisbestemmingen ter wereld. 

Infectieziekten

De GGD houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van infectieziekten. Zij houden toezicht en geven advies in situaties met een hoog risico op infectieziekten. Bij de uitbraak van een infectieziekte speelt de GGD een belangrijke rol bij de coördinatie van de bestrijding.

Centrum voor Seksuele Gezondheid

Op het gebied van seksualiteit en gezondheid kunnen jongeren terecht bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid (www.senseflevoland.nl). Het centrum biedt anonieme hulpverlening en advies bij soa, anticonceptie, zwangerschap of over seksualiteit.

Kortom wij zetten ons 24/7 in voor een gezond leven van iedereen in Lelystad (en Flevoland)

Meer weten of heeft u vragen?

www.ggdflevoland.nl
Telefoonnummer: (0320) 276211
Adres: Noorderwagenstraat 2 in Lelystad
Volg ons op twitter: @GGDFlevoland

_BT Clear

Welzijn op recept

Soms zit het even niet mee, of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Mogelijk kamp je met lichamelijke en/of psychische klachten. Je wilt er wel iets aan doen, maar weet niet zo goed hoe. In de meeste gevallen ga je met met je klachten naar de huisarts.

Doorvragen, verwijzen en oplossen

Het gezondheidscentrum in Lelystad Zuid-Oost maakt gebruik van ‘Welzijn op recept’. Stel, je hebt veel hoofdpijn, maar bij lichamelijk onderzoek is niets te vinden. Bij doorvraag van de huisarts kan duidelijk worden dat je misschien eenzaam bent of last hebt van een scheiding, en daarom maar binnen blijft zitten. Klachten vaak zonder fysieke oorzaak.

Lees hier verder

Ik was al vaker naar de huisarts gegaan omdat ik zo’n hoofdpijn had. De huisarts heeft mij doorverwezen naar het Sociaal Wijkteam. In het gesprek heb ik aangegeven dat ik meer wilde betekenen voor de maatschappij. Ik ben inmiddels vrijwilliger bij het longpunt en heb meegedaan aan een creatieve cursus.

_BT Clear