Een leven lang leren

_BT Clear

Mediawijsheid duurzaam overgedragen aan jeugdigen, ouders, opvoeders en professionals.

Vergezeld met de nieuwste smartphones, tablets en mogelijkheid om overal online te kunnen zijn, hebben we contact met elkaar en het liefst interactief. Het delen van informatie is niet meer weg te denken. Wat we er ook van vinden, het is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijks leven en we vinden het vooral makkelijk en nuttig. Dit lijkt vooral ook de bedoeling van deze technologie te zijn. Helaas heeft het ook zijn keerzijde en dat is pas wanneer de negatieve effecten gevoeld worden. Op vele fronten dient er dan ook aandacht te zijn voor bewustwording; “mediawijs Lelystad”.

Welzijn Lelystad is de trotse bezitter van het Nationaal keurmerk mediawijsheid. Er zijn medewerkers opgeleid om vanuit preventie een beweging tot stand brengen met betrekking tot mediawijsheid. Bewustwording onder jeugd over het gebruik, toepassing, informatie kunnen beoordelen en in alle content produceren. Niet om te problematiseren maar om een positieve beweging naar bewustwording tot stand te brengen. Ondersteund door de mediacoach wordt de mediawijsheid duurzaam overgedragen aan jeugdigen, ouders, opvoeders en professionals.

Welzijn Lelystad werkt in het kader van mediawijsheid samen met GGD, Centrum Jeugd & Gezin en FlevoMeer Bibliotheek.

Deze foto is gemaakt bij de computerinloop in Atolplaza. Een plek waar je zo kan binnenlopen als je een vraag hebt over je tablet, telefoon of computer. Vrijwilligers van Seniorweb geven advies en ondersteuning.
Elke maandagmorgen van 10:00 – 12:00 uur en donderdagmiddag van 13:30 – 15:30 uur.

Wat vind je nog in de www over de digitale weg

  • Computercursussen voor ouderen Ineke de Groot
  • Clickpunt internetcafé buurtcentrum de Brink
  • Bibliotheek Flevoland, gebruik van computers en internet

Het aanbod van jouw organisatie is eenvoudig in te voeren

Huis voor Taal prettig voelen, durven, doen.

Huis voor Taal is een samenwerking tussen Welzijn Lelystad, Samenspraak en FlevoMeer Bibliotheek. Huis voor Taal is een veilig en uitdagend leer- en oefennetwerk waar mensen vaardigheden kunnen aanleren en oefenen. Het is geen school. Huis voor Taal richt zich op het ontdekken en praktisch oefenen van basisvaardigheden die we skills for life noemen. “Samenspraak biedt binnen het Huis voor Taal de één op één coaching aan mensen met een taalvraag”. Vrijwilligers helpen hen hierbij.
De basisvaardigheden zijn eigenlijk de vaardigheden die iedereen nodig heeft binnen onze samenleving.

De skills for life zijn:

  • Taalvaardigheden om gericht in contact te komen en om maatschappelijke vragen te kunnen begrijpen;
  • Rekenvaardigheden om te kunnen budgetteren;
  • Digitale vaardigheden om je administratie bij te houden, sociale contacten te onderhouden en om doelgericht informatie te kunnen scannen en verwerken.

Wij laten mensen ontdekken wat een leven lang leren in onze veranderende samenleving biedt! Het motto is dan ook Een leven lang leren!

“Nu weet ik dat ze me beter verstaan, het is leuker om met mijn familie een stapje uit te gaan. Bij de dokter, op de markt of het Stadhuis”.

Openingstijden inloopspreekuren Huis voor Taal in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Dinsdag: 11:15 tot 15:00 uur
Woensdag: 14:00 tot 16:00 uur
Donderdag: 11:15 tot 15:00 uur
Vrijdag: 14:00 tot 15:00 uur

_BT Clear