In de gemeente leiderdorp

_BT Clear

Combinatie fysiotherapie met Mensendieck zeer effectief

_BT Clear

Met de toenemende druk in de zorg, wordt het steeds belangrijker dat de patient zich bewust wordt van hoe hij zijn lichaam belast en hoe hij hier zelf verandering kan aanbrengen zodat klachten niet alleen verdwijnen, maar ook wegblijven. Om die reden zijn ze bij Paramedisch Centrum Lagas in Leiderdorp zeer enthousiast over de combinatie van fysiotherapie met oefentherapie Mensendieck. De therapieën versterken elkaar in het behandelen én voorkomen van lichamelijke klachten.

Klachten behandelen en voorkomen

“De fysiotherapeut richt zich primair op het behandelen van de klachten, terwijl de oefentherapeut Mensendieck met name naar de diepere oorzaak van de klachten kijkt”, legt Lucienne Lagas, samen met Stefan Lagas eigenaar van de praktijk, uit. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld bepaalde dagelijkse beweegpatronen of een verkeerde houding zijn.

De oefentherapeut stelt een behandelplan vast met oefeningen die de patiënt thuis zelf kan doen, aangepast op zijn of haar eigen persoonlijke situatie. Lucienne geeft het voorbeeld van een patiënt met terugkerende nekklachten die in de praktijk eerst naar de manuele therapeut ging en na een succesvolle behandeling vervolgens naar de oefentherapeut Mensendieck.

De oorzaak bleek in de zwakke ‘core stability’ te liggen. Door thuis onder andere specifieke, stabiliserende spieroefeningen te doen, kwamen de klachten niet terug.

Slaapoefentherapie

Ongeveer één op de vier mensen heeft regelmatig slaapproblemen. Er is aantoonbaar een duidelijke relatie tussen slecht slapen en bestaande lichamelijke klachten. Slaaptekort heeft een groot effect op de kwaliteit van het dagelijks functioneren terwijl goed slapen juist het herstellend vermogen van het lichaam ondersteunt. Heeft u moeite met inslapen, doorslapen of wordt u te vroeg wakker, dan kunt u baat hebben bij slaapoefentherapie!

Slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten, is direct praktisch toepasbaar en helpt mensen door bewustwording en gedragsverandering.

De oefentherapeut Mensendieck van Paramedisch Centrum Lagas (Susan Abbink) is tevens slaapoefentherapeut.

Meer informatie?

Paramedisch Centrum Lagas biedt zorg op maat en bestaat uit zeven gespecialiseerde fysiotherapeuten en een oefentherapeut Mensendieck. U heeft meestal geen verwijzing nodig. Kijkt u voor meer informatie op www.pmclagas.nl of neemt u voor informatie of het maken van een afspraak contact op via telefoonnummer 071 541 17 62. U kunt ook mailen naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear
_BT Clear