In de gemeente leiderdorp

_BT Clear

Iedereen is welkom in het MEC

Het MEC is een Milieu Educatief Centrum. Wij geven al ruim 40 jaar lessen aan schoolklassen. Maar we doen meer! Wist je dat het MEC, naast het traditionele aanbod voor scholen, ook andere leuke en leerzame activiteiten aanbiedt? Bovendien zijn ze altijd gratis.

Woensdagmiddagactiviteit & ‘Doe het zelf’ ontdektochten

Zo zijn er op de woensdagmiddag vaak activiteiten voor kinderen. We zijn al op ‘slootjessafari’ geweest in de Houtkamp. Ook is er een ‘energiemiddag’ georganiseerd om alles te leren over energie en hoe je daarop kunt besparen. En er zijn in het centrum rugzakjes te leen met materialen voor een ontdekkingstocht in de Houtkamp. Dus heb je niet veel te besteden, maar wil je wel graag af en toe iets leuks doen met je (klein)kinderen? Bij het MEC is altijd wat te beleven.

MEC GOED idee café

Voor de opkomst van corona hebben we een start gemaakt met GOEDidee cafés. We nodigen sprekers uit en geven je tips en tricks over diverse duurzame onderwerpen. Door de vele maatregelen is dat stil komen te liggen, maar in het najaar willen we hier weer mee beginnen. We willen ons bezighouden met thema’s als energie besparen. Duurzaam en goed voor je portemonnee.

Meld je aan als vrijwilliger

Voel je je soms eenzaam en zoek je een leuke bezigheid? Meld je dan aan als vrijwilliger bij het MEC. We kunnen altijd mensen gebruiken. Eenmalig of meerdere keren voor activiteiten, kleine klusjes en in de tuin bij het MEC.

Gratis en laagdrempeligHet MEC is te vinden in de Sterrentuin. Al onze activiteiten zijn laagdrempelig en gratis. Interesse? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Kijk dan op www.mecleiderdorp.nl voor ons actuele aanbod. Of loop gewoon even binnen als de deur open staat.

Hulp voor kinderen en jongeren

Gemeente Leiderdorp is verantwoordelijk voor alle zorg voor en hulp aan kinderen en jongeren in het dorp. We willen dat alle jeugd veilig en gezond kan opgroeien. Maar ook dat ze hun talenten kunnen ontwikkelen en kunnen deelnemen aan de maatschappij.

CJG

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kun je gratis advies krijgen over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden. In het CJG werken professionals samen onder één dak. Dit zijn bijvoorbeeld jeugdartsen, verpleegkundigen en opvoeders. Zij zorgen indien nodig voor een zorgvuldige doorverwijzing naar partnerorganisaties. Deze organisaties zijn Incluzio Leiderdorp of het Jeugdteam Leiderdorp. Het CJG biedt verschillende cursussen aan voor kinderen en opvoeders. Deze cursussen zijn op locatie of online.

Jeugdteam

Bij het Jeugdteam Leiderdorp kun je terecht als er zorgen zijn over de ontwikkeling van je kind. Dit kan zijn thuis, op school of in de vrije tijd. Maar je kunt er ook terecht als je als ouder moeite hebt met opvoeden. Het Jeugdteam kijkt samen met jullie of en welke hulp er nodig is. Daarnaast kan het Jeugdteam doorverwijzen naar de specialistische jeugdhulp.

Bezoekadres CJG & Jeugdteam Leiderdorp:

Sterrentuin
Van Diepeningenlaan 110
2352 KA Leiderdorp

CJG:

cjgleiderdorp.nl
T. 088 254 23 84

Jeugdteam Leiderdorp:

jeugdteamsleidseregio.nl
T. 071-2041602

Hulp voor volwassenen

Heb jij bijvoorbeeld een lichamelijke of psychische beperking en wil je hulp? Neem dan contact op met Incluzio Leiderdorp. Een sociaal werker van Incluzio Leiderdorp gaat met jou in gesprek over jouw vraag en jouw situatie.

Samen met jou kijken zij wat je zelf nog kunt of wat jij met behulp van jouw eigen omgeving kan. Ook vertellen zij jou over de mogelijkheden en hulp die Incluzio Leiderdorp kan bieden. Mocht dat de vraag die jij hebt niet oplossen, dan kom jij misschien in aanmerking voor specialistische ondersteuning. Dit is in de vorm van een maatwerkvoorziening vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Incluzio Leiderdorp

Van Diepeningenlaan 110 G
2352 KA Leiderdorp (Sterrentuin)

incluzioleiderdorp.nl
T. 071-5413536

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear