In de gemeente leiderdorp

_BT Clear

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog i.o. in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Ertoe doen

“Toen ik begon in de thuiszorg, dacht ik: ik ga naar een cliënt toe, ik help deze persoon en ik vertrek weer. Maar het werk is zoveel meer. Al gauw besefte ik hoezeer mensen de gesprekken en de aandacht waarderen. Zo had ik een cliënt die eigenlijk alles zelf kon. Ik vroeg me wel eens af of ik daar nog wel nodig was. Totdat ze zei: ‘Ik durf de zorg niet af te zeggen, want ik ben bang dat ik geen zorg meer krijg als ik deze straks misschien weer nodig heb. Ik geniet ook zo van de koffiemomenten met jullie’. Dan weet je dat je er als thuiszorghulp echt toe doet.”

De ideale bijbaan

“Voor mij was het werk in de thuiszorg de ideale bijbaan. Ik kon mijn uren zelf inplannen waardoor ik het goed kon combineren met mijn studie. Dit werk voegde ook echt iets toe aan mijn opleiding: de mensen die ik verzorgde, zouden straks mijn patiënten kunnen zijn. Cliënten met wie ik een goede band had en wisten dat ik geneeskunde studeerde, vertelden me vaak over hun ziekte en ervaringen in het ziekenhuis. Dat heeft me veel geleerd over de belevingswereld van patiënten. Daar heb ik nu als arts plezier van.”

Verrijking achter de voordeur

“Veel artsen praten over de thuiszorg, maar weten niet wat het precies inhoudt. Ik kan daarom iedere student geneeskunde en iedereen die in de zorg wil werken aanraden om eerst als thuiszorghulp aan de slag te gaan. Omdat je achter de voordeur komt, leer je ontzettend veel over je toekomstige patiënten. Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring in de thuiszorg mij tot een betere arts heeft gemaakt.”

Enthousiast geworden? Kijk wat jij kunt betekenen in de zorg: WerkenBij.ActiVite.nl.

Scheiden met behulp van een advocaat/mediator

“Samen op zoek naar een oplossing”

Een echtscheiding is een ingrijpende aangelegenheid, waarbij er discussie kan ontstaan over bijvoorbeeld de zorgregeling van de kinderen, alimentatie en de verdeling van bezittingen. Deze discussie kan soms zo hoog oplopen dat er sprake is van een vechtscheiding. Een familierechtadvocaat en/of gecertificeerd en geregistreerd mediator, helpt mensen op een vriendelijke manier uit elkaar te gaan.

Strijd

In Nederland heb je een familierechtadvocaat nodig bij een echscheiding. De familierechtadvocaat dient onder andere een verzoek in bij de rechter en helpt met het opstellen van een ouderschapsplan wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn. Voor alle betrokken partijen is het prettig wanneer dit op een vreedzame manier verloopt. Een problematische scheiding heeft namelijk veel nadelige gevolgen. Lorien De Roode is familierechtadvocaat en mediator bij Wetting & De Roode advocaten en mediators te Leiderdorp: “Vooral de kinderen hebben last van een vechtscheiding. Ouders zijn vaak zo bezig met hun eigen strijd dat zij de belangen van de kinderen uit het oog verliezen. Het gevecht gaat over de kinderen of via de kinderen. Kinderen komen in een loyaliteitsconflict; ze zijn loyaal aan papa en aan mama, maar worden gedwongen te kiezen.”

Familierechtadvocaat & mediator

Mensen doen er volgens De Roode dus goed aan om een conflictscheiding te voorkomen. Dat kan door middel van een familierechtadvocaat inschakelen en/of gecertificeerd en geregistreerd mediator. De meerwaarde van de dubbele functie van Lorien de Roode is dat ze het proces van scheiden juridisch kan regelen en tegelijkertijd als neutrale partij kan bemiddelen. “Tijdens echtscheidingsmediation maakt u, samen met uw voormalige partner, afspraken omtrent de scheiding. Samen gaat u op zoek naar een oplossing. Denk aan een ouderschapsplan en een (echtscheidings)convenant. U focust op de oplossing en niet op het probleem, terwijl de mediator het proces bewaakt zodat beide partijen zich gehoord voelen. Door samen afspraken te maken gaat u op een veel vriendelijkere manier uit elkaar”, aldus De Roode.

Meer informatie?

Voor een vrijblijvend gesprek met familierechtadvocaat en mediator Lorien De Roode, neemt u contact op met Wetting & De Roode advocaten en mediators. Dit kan door te bellen naar 071 203 21 66 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Onze website vindt u via wettingenderoode.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear